Miért másznak lisztkukacok a szobámban?
Egy új felújított szobám lett nyár végén. Behoztam a hörimet, mert szegény kint fázna.
Szóval az egész úgy kezdődött, hogy vettem neki vitamincseppes üvegcsét az állatkereskedésben. A papírjában volt egy lisztkukac, amit az ablakon kidobtam.
Viszont ott volt a nyálka félesége. Hazahoztam, és 2 napra rá megjelent 1 lisztkukac azt mondtam, hogy oké valahonnan bejött.
Másik nap 3 új
Utána 2 új
És 1,5 hét alatt össz. 14 lisztkukacot fogtam már meg.
És 3-4 darab az egyik szegény sarkában benyálazták magukat, és nem jönnek le az istenért sem, nem lehet onnan sehogyan leszedni őket.
Ömm.... még 2 lisztkukac ._____.
Szerintem ez nem véletlen, ésanyum a hörimre fogja, pedig átnéztem, és nem ott vannak a közelébe, de ott a kuckója mögötti falon másznak fel, de alul semmit nem találtam.
És nagyon aggaszt, mert már rajzpapírok közt is találtam, a szennyes kosaramba belerakott ruhán.
De a felfüggesztett tévés fal felé egyáltalán nem mennek. Vajon miért? A hangok miatt? A rezgések?
Jujj most néztem, és tojások amik nem láthatóak, utána kis lisztkukacok (ami nálam van), nagy kukac, valami hernyó, és ifjú bogár, lisztbogár O.O
Kérem ha tud valaki vmit ellene, vagy volt hasonló cipőben, és a hörimre nincsen káros hatással írja meg kérem :3
Előre is nagyon köszönöm :D
Nem hagytál véletlenül valami kaját a cuccaid között?
Nem lehet, hogy valami megromlott nálatok és onnan másznak ki?
(én mondjuk nem lisztkukaccal, hanem csontival jártam így, 2 nappal a horgászat előtt vettem egy doboz csontit és még nejlonzacsiba is betettem, csak valahogy nem volt rendesen lezárva a teteje, a zacsiból meg kimásztak és minenhol ott voltak... :D a barátnőm teljesen kiborult.. :D oké, ezen nem kéne röhögni, de szerintem ezen mást nem lehet... na mindegy... szóval szanaszét másztak a lakásban, de nagytakarítottam...)
- ezzel csak azt akartam mondani, hogy lehet, nem is nálad van a probléma, hanem valahonnan máshonnan mennek be hozzád...
Hát nincsen semmi romlott dolog bent, illetve a közelembe majdnem minden nap megnézzük az élelmiszereket .___.
A szemetesemet naponta ürítem, és minden szerves, élelmiszer dolgok a kukába dobok. (Mint a legtöbb ember :D )
De lehet, hogy az útmutató papírba lerakta a tojásait a kukac, és onnan terjedtek el???
De hogyan tudnám ezt elhárítani?
Mert a tojások olyan picik, hogy alig láthatóak sztem
Ez gusztustalan már ne is haragudj, de én egy órát sem tudnék eltölteni egy ilyen helyiségben/szobában.
Szerintem vidd ki a hörcsögödet a ketrecével együtt és szánd rá magad egy NAGYON alapos takarításra.
Minden bútort tologass el porszívózd át alatta stb-stb,
utána flóraszeptes vízzel mos fel, ha olyan a padlód.
Valamint mindent törölgess át, ágyneműcsere..stb.
És alaposan takarítsd ki a hörcsögöd ketrecét is.
Hidd el, ami ott meglapult a szobádban többé nem mászik elő.
Valószínű a legtöbbet megtalálod ha még vannak, s elpusztítja őket a flóraszept tisztítóereje is.
Hajrá!
Engedd ki a hörcsögöt, az majd összeszedi a férgeket.
Imádja őket.
Megtaláltam jó párat :)
És a 2. kérdezőnek -.-
Sajnos a ház amit vásároltam, még egy picike kezdő ház, és átmeneti a tanulásomhoz,hogy ne kelljen olyan messzire utazni mindig.
Igen megnéztem a hörim körüli dolgokat, és egy 2-3000 Forintos károm biztos lehetett, mert a vastag műanyagon átfúrták magukat, és belementek a magokba, ott volt 54-5 kis tojás, és azóta ma már egy jó nagy flóraszeptes, fertőtlenítős takarításon esett át az egész lakás, hátha máshol is megbújt
(egyébként visszatérve van a nappaliban egy kisebb kanapé, de arra nem férek rá, és a földön nem szeretnék aludni, plusz a hörcsögöt nem tudom más helyre rakni, ahol nem is érződne a 3 nap utáni bűze, de emiatt 3 naponta szoktam takarítani, meg milyen lenne, hogy egy olyan helységbe rakom, ahova nem illene, és most a picike előtérbe se rakhatom be a hideg miatt)
És ha minden valószínű, akkor egy sincs már a szobámban, ami jó hír :D
És remélem, hogy nem fúrt bele a falba (bár nem valószínű)
Viszont majdnem egy egész napot felemésztett a takarítás, de most van ennek előnye is, hogy csili-vili most a ház :D
És 1 másik bogár is bejött (szerintem molylepke, ami fekete, és nagyon pici, de semmi hangja nincs)
Azt kergettem úgy, hogy a flóraszeptes vízbe bele is léptem xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!