Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Mit tegyek az egerek ellen?

Mit tegyek az egerek ellen?

Figyelt kérdés
Egy hónapja másról sem szólnak a mindennapok, csak a küzdelemről. A gipszkarton fölött rodeóznak az egerek és valami túlélő rágcsálókról lehet szó, mert úgy érzem lassan mindent IS kipróbáltam: először az ártalmatlan dolgokkal kezdtem: illóolajos vattapamacsok, élvefogó csapdák, felkutattam a lehetséges bejutási helyeket és alufóliával betömködtem, ultrahang, de folytatódott a rémálom. Utána jött a hagyományos egérfogó, a ragacs és a méreg. Az egérfogóból valami profi módon szedik ki a kutyatápot. A szomszéd cicája rendszeresen itt van, de simán vonulnak előtte az egerek. (a mérget olyan helyre raktam, ahol nem tudja elérni). Mi a francot tehetnék még?

2023. dec. 3. 14:58
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
itt kapar a rohadék most is. én ezt már nem bírom. olyan, mintha egy követ görgetne. remélem az új csapdák hatni fognak.
2023. dec. 4. 18:57
 12/18 anonim válasza:

Meglepően hangos tud lenni, dörömböl konkrétan, pedig biztos hogy egér, hallom ahogy a gipszkartonon megy, a nyest sokkal hangosabban futkorászna.

Mogyoróvajat próbálj meg csattanós csapdába tenni, azt nem szedi ki és nagyon szeretik. Aliexpress-en kapni olcsón, nagyobb mennyiségben. Meg kapni ilyen 1 méteres ragasztócsíkot is, ha esetleg valahova tudod használni.. tetőre vezető úton, akárhol.

Nálam ma este még csend van, de még csak 7 óra van. Kb már utálom ha sötétedik, mert akkor tudom, hogy kezdődik..

Holnap megint kint leszek egész nap a ház körül, és folytatom a munkát.. foltozok

2023. dec. 4. 19:11
 13/18 A kérdező kommentje:
ennyit szenvedni egy kis szarzsák miatt. Tisztára úgy érzem magam, mint a pénznyelő című filmben, csak itt nem a házat kell javítani, hanem az egeret kiűzni és nem tudjuk és igen, egy igazi pénznyelő, mert többet költöttem rá mostanában, mint magamra. Roppant bosszantó. Már van egy pici lyuk a gipszkartonon, ott integetett nekem.
2023. dec. 4. 19:30
 14/18 anonim válasza:
Tényleg? Átrágta a gipszkartont?
2023. dec. 4. 19:38
 15/18 A kérdező kommentje:
Nyáron egy vihar során elcsúsztak a cserepek, hatalmas kárt okozott és egy helyen átnedvesedett a gipszkarton. Kiszáradt, de ott gyengült már gondolom a szerkezete és azt a kis pontot találta meg. Nem nagy lyuk van, de észrevehető. Holnap vehetek gipszet meg fehér festéket is.
2023. dec. 4. 19:42
 16/18 A kérdező kommentje:
Jelentem nem fogtam semmit.
2023. dec. 5. 20:41
 17/18 A kérdező kommentje:
Nem akarom elkiabálni, de 24 órája egy hangot nem hallok fentről…
2023. dec. 6. 20:29
 18/18 anonim válasza:

gondolod, hogy lelépett volna magától? 3 napja én sem hallottam semmit (nagyon lekopogom!) az alábbiakat csináltam:

- padlás teli méreggel és csapdával

- álmennyezet és padlás közti részben csattanós csapda

- kint elhelyeztem a garázsban, melléképületben, kazánházban ragadós csapdákat

- 2 kismacskát nevelek az udvaron

- udvaron is elhelyeztem 3 ragacsot, amiket körberaktam téglával, hogy csak egér férjen hozzá, és a macska ne tudja elmozdítani

- pur habbal, szilikonnal, lépésálló nikecel + rajta csemperagasztó- bezártuk az összes padlásra, álmennyezetre vezető utat

egyelőre csend van... de komoly meló volt, ma már egy fokkal nyugodtabb vagyok.. remélem így is marad

2023. dec. 11. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!