Mit tegyek az egerek ellen?
Sok tényező van amitől oda szoktak.
Ultrahangos riasztok többsége semmire sem való.
rend és "tisztaság" van az udvaron, melléképületekbe, padláson?
Ha fával fűtesz úgy kell kialakítani a fatároló padlóját, vagy úgy pakolni a fát hogy a kutya alulról és oldalról is hozzá férjen.
Nem egyedi a problémád, kb én is egy hónapja küzdök velük. Tegnap voltam a boltban, vettem 5db egérragacsot. Mellettem a nő aki állt szintén 3-mal a kezében, és a kasszás is magától mondta, hogy náluk is mászik az álmennyezeten az egér.
Én most azt csinálom, hogy minden apró kis lyukat megpróbálok betömni, ami a házba vezet. Szilikonnal, csemperagasztóval, mindent. Sok pénz, sok idő. Padlás tele van méreggel, csapdákkal, ragacsokkal. Macskát is nevelek 3-at, ideköltöztek, de nem bánom :D A mérgek véralvadósak, szóval a macskát nem bántják. Melléképületeket is teleraktam ragaccsal. Mást nem tudok.. de én is hallom a gipszkartonon és piszkosul idegesít, nyomaszt. Kitartás!
Most is arra riadtam fel, hogy hallom a rodeózást. Bosszantó. Már minden tele van ragaccsal, méreggel meg csapdával. Ma kipróbálom a cserepes trükköt (cserepet dióval támasztom ki), meg egy fém vödörbe rakok takrmányt, a bejáratot biztosítom, de ki már nem tud majd jönni.
Sajnos hiába tömöm be az összes lyukat, ami a padlásra vezet, a cserepek között simán beoson. Sajnos olyan a ház, h a kert magasabban van, egy szinten a padlással és a kert felől tudok be is menni a térbe. Nem kell létra, csak egy ajtó van ott, így könnyen be is juthatnak a rohadékok
Tegnap ahogy megírtam a kommentet, 20:59-kor, rá 2 percre már hallottam is falon, hogy mászik fel, és jön be az álmennyezetre és végigslisszol a folyosó felett. :D Nem alszom nyugton napok óta emiatt. Ma ismét otthagytam a tüzépen 17 ezret, tapasztom a lyukakat, jobbat nem tudok. Kint voltam egész délután, a munkás ember a padlást tapassza, én az álmennyezetes folyosó részt. Ma voltam egy mezőgazdasági boltban ragacsért, kifogytak.. mondta hogy úgy viszik a ragacsot meg a mérget az emberek, mint a fene. Remélem csak ez az év lesz ilyen. Ez az átka, hogy nincs igazi telünk már.. átvészelik a kis rohadékok..
A cserepek alatt nincs fólia? Kertet is ragacsozd ha teheted. Macska esetleg a kertbe?
Fal mentén helyeztem el és körberaktam nehéz téglákkal úgy, csak egy kis rést hagytam a fal mentén, csak ott lehet bemenni két irányból, macska nem fér hozzá semmilyen módon, ytong téglát meg nem tudja elmozdítani..
Egyelőre nem fogtam még, ma néztem, 3db van kint a kertben, 3db a garázsban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!