Egy hétig volt egerünk. Kintről kellett besurranjon, mert nem olyan a ház, hogy be tudja rágni magát, szóval bízom benne, hogy egyedül volt. Nagy nehezen elkaptuk éjjel. Most délutánra kezdett megcsapni az egérszag ahogy belépek a nappaliba(ott tanyázott a kanapé aljában)
Eddig nem éreztem, erre most reggelre meglett az egér és most lett büdös, de irgalmatlanul büdös. Olyasmi mint a rothadó káposzta vagy penészes mandarin-erre emlékeztet a szag, de nem pont olyan. Ez lenne az egérszag? És akkor többen vannak, vagy mostanra büdösödött be a szoba attól az egytől vagy mi?
A szagokat mindig valami más hasonló szaggal rendelkező valamihez hasonlítjuk. Hasonlóan a színeket is. Pl. akácillatú, ibolyaillatú, muskátliillatú (pl. szappan), vagy égszínkék, citromsárga stb.
Némelyik romlott bornak van egérszaga.
2023. júl. 27. 18:25
22/26 A kérdező kommentje:
A romlott bor jó hasonlat, olyasmit érzek, olyan dohos pince szag. Ami vicces, hogy a férjem nemrég jött meg és nem érez semmit. Én sem a nappaliban érzem már, hanem a lépcső körül a nappali mellett, de nem olyan intenzíven mint eddig. Lehet, kezdek bekattanni.
2023. júl. 27. 20:02
23/26 anonim válasza:
Ha egérszagú (egeres) bort észlel az orrod, akkor az egér még él és ürítkezik. A falak mellé tegyél egérfogót vagy ragasztós papírt, ami üzletekben kapható (Gazdabolt), mert az egér szinte mindig a fal tövében futkos.
2023. júl. 28. 08:26
24/26 A kérdező kommentje:
Talán csak ez az egy volt, mert szétkaptam a házat, ragacsok másfél hete bútorok mögött kitéve, nincs kapás. Egyre kevésbé érzem a szagot. A lépcső körül továbbra is érzem, de sokkal enyhébben mint tegnap, nem találom a forrást, igaz, a burkolat alá nem férek, nem nyitott teljesen a lépcső alja, van ott egy beépített rész. Találtam egér ürüléket a konyhapult sarkában, a ruhásszekrényben többet is. Mosok fertőtlenítek mindent. Jó kis munkát csinált nekem ez a pár centis kis átokfajzat.
2023. júl. 28. 15:39
25/26 anonim válasza:
Ahogy a 13. írja. Az egérhugy szag annyira jellegzetes, nem tudom mihez hasonlítani, sokan lábszaghoz hasonlítják. De nem ahhoz a kegyetlen romlott sajt lábszaghoz, hanem az a másik tipikus lábszag. én is azonnal megérzem, mert semmivel nem összetéveszthető szag.
2023. júl. 31. 19:43
26/26 anonim válasza:
Igen, egyetlen egértől is egérszag lesz a házban. De az nem olyan, mint a kérdésben leírt szag. Aki kíváncsi, az menjen el egy olyan kisállat-kerekedésbe, ahol egerek is vannak, és szagoljon bele a levegőbe valahol az egerek közelében.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!