Egy hétig volt egerünk. Kintről kellett besurranjon, mert nem olyan a ház, hogy be tudja rágni magát, szóval bízom benne, hogy egyedül volt. Nagy nehezen elkaptuk éjjel. Most délutánra kezdett megcsapni az egérszag ahogy belépek a nappaliba(ott tanyázott a kanapé aljában)
Eddig nem éreztem, erre most reggelre meglett az egér és most lett büdös, de irgalmatlanul büdös. Olyasmi mint a rothadó káposzta vagy penészes mandarin-erre emlékeztet a szag, de nem pont olyan. Ez lenne az egérszag? És akkor többen vannak, vagy mostanra büdösödött be a szoba attól az egytől vagy mi?
Az is lehet már valahol korábban evett mérget, az sem instant hat, kell neki idő.
2023. júl. 27. 05:58
12/26 A kérdező kommentje:
Igazatok lehet, hogy döglött egér, mert évekkel ezelőtt az előző házunkban voltak egér gondok, volt, egér családunk, amit egyesével kapdostunk el, de így visszagondolva a szagukat nem éreztem a házban egyáltalán. Ma munka után felforgatom a nappalit, onnan jön a szag, de nem tudom megállapítani pontosan honnan. Hétvégén akartam csak kipakolni, de nagyon büdös.
2023. júl. 27. 08:56
13/26 anonim válasza:
Más a dögszag és más az egérhúgy szaga. Melyiket érzed? Ha rettenetesen büdös, akkor döglött állat. Az egérhúgy szaga jellegzetes szag és nem keverhető össze mással.
2023. júl. 27. 09:37
14/26 A kérdező kommentje:
Olyasmi szag mint a rohadt nyers krumpli káposztával keverve és csak a nappaliban. Nem erősodik, de nem is enyhül.
2023. júl. 27. 09:43
15/26 A kérdező kommentje:
Az a fura, hogy tegnap kora reggel még nem éreztem egyáltalán, akkor fogtuk meg az egeret, tehát többet nem piszkított oda. A szagot dél körül kezdtem érezni.
2023. júl. 27. 09:48
16/26 A kérdező kommentje:
Ilyen dohos rothadó zöldségszag féle, nem mondom, hogy elviselhetetlenül erős, de megcsap rögtön ha belépek.
2023. júl. 27. 09:51
17/26 A kérdező kommentje:
Azóta nem hallottunk/láttunk semmi gyanúsat, a fogókat kint hagytuk azért a bűtorok mögött, nem fogtunk semmit. Arra tudok még gondolni, hogy lefialt valahol és a kölyköket érzem, de ők még valószínűleg nem lennének életképesek egyedül. Azért remélem nem vagyok olyan pecches, hogy abban az egy hétben pont lefialt nálunk.
2023. júl. 27. 09:55
18/26 anonim válasza:
Nagy valószínűséggel döglött egér van a szobában. Húzzátok el a bútort, ahonnan legjobban érződik.
2023. júl. 27. 13:19
19/26 anonim válasza:
Igen, meg lehet különböztetni, hogy élő vagy döglött.
De az élő egér is rettenetes büdöset tud csinálni (ürülék + vizelet), egy darab is. Hozzánk a szuterénbe szokott beszökdösni néha, de észre lehet venni szagról. Olyankor kirakom az egérfogót, hogy ne valahol elbújva oszladozzon.
(Ezzel szemben a patkány nem büdös. Egyszer volt bent egy macska méretű egy hónapig, többször láttam is, de mivel rengeteg holmi van bent, mindig el tudott bújni, csapdába nem ment bele. Egész idő alatt nem éreztem semmi szagot.)
2023. júl. 27. 16:15
20/26 A kérdező kommentje:
Azt esetleg körül tudná valaki írni, hogy az élő egér(vagy ürülék) szaga milyen? A döglött az tipikus dögszag? Mint a romlott hús mondjuk? Mert ez nem olyan.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!