Emiatt lehet rengeteg patkány? Ilyenkor csak a költözés marad?
Domboldalban lévő házról van szó, még megpróbálom teljesen ellehetetleníteni a hátulról való feljutást a padlásra a patkányoknak, hogy kivágom a hátul lévő fákat, meg némi földmunka.
De a másik baj a szomszéd madármániája, rengeteg galambot tart egy ócska bódéban, meg a kertjében szanaszét mindenféle madár, liba, kacsa, stb.
Azoknak semmi ól nincs, szabadon az itató, csak azt látom néha, zsákszámra cipeli be a magokat.
Gondolom erre jön a sok patkány.
Vannak macskáim, egerésznek is, de nem győzik szerencsétlenek.
Azok is most inkább bent lennének, nem kint ugrálnának a ház körül.
A szomszéd azt mondja, irtsam az egereket, patkányokat, ahogy tudom...
Neki két vizslája van(kint éjjel a hidegben), erre a feladatra.
Már tényleg ott tartok, inkább elhúzni innen, mert gyakorlatilag szétrágják a patkányok a házat.
Már várom komolyan, mikor esnek be a mennyezetről a szobákba ezek a dögök.
Ő meg azt mondja, az én diófám miatt jönnek a patkányok.
Na azon a diófán kb 3 éve nincs semmi, valami betegség miatt.
Amióta itt vagyunk, ha 80 patkányt nem hoztam le a padlásról, egyet se. Mindet fogóval fogtam, mérget nem akarok a macskák miatt.
Régen még mérgeztem, de bedöglött pár a stukatúrba, kellemes dögszag volt a szobákban 2 hétig.
Csak tényleg ilyenkor télen meg lehet őrülni tőlük, akkora lármát csinálnak főleg éjjel.
És folyamatosan rágnak, kaparnak, gurigáznak, tiszta gyogyó.
Elég meredek a telek, talán hátul, ahol alacsony a fal a földhöz.
Már a szőlőt lenyírtam körbe, nem tudom mekkorát ugranak ezek a rágcsálók.
Előző házban a téglát átrágták.
Nem szeretem a gyilkoló csapdákat, de erre lehet valami ilyesmi eszköz lenne már a megfelelő.
ez se rossz ötlet:
Igen, alapvetően a madaraknak adott terményeken él a patkány.
Viszont, ha jól gondolom, a diód nem beteg, hanem a dióburok-fúrólégy miatt feketedik meg a burka. Az ilyen diók túlnyomó többsége jó, ehető. Embernek is, de patkánynak is. Az én diófám alá is járnak a szomszéd állattartótól patkányok, rendszeresen látom a kirágott dióhéjakat. Volt év, amikor a pirítani való napraforgó szárán felmásztak, és kiették a magokat. Először azt hittem, madarak, tettem raschelhálót a fejekre, de érdekes módon a hálók kilyukadtak, és legközelebbre telelettek a megtört magok üres héjával...
Vályogházad van, vagy hogy tudnak belemenni? Mert abban az esetben lehet, hogy a falban mennek fel a padlásra is. Még az esőcsatorna, ami mellett felmehetnek, ott a környékét nézd meg, nincs-e lyuk a deszkán. Házhoz csatlakozó melléképület, amiről felmehetnek, gondolom, nincs.
Köszönöm, az a #8 nagyon jó, lehet, kellene egy olyan.
Szilikát/tégla a ház, hátul vannak melléképületek hozzáépítve a házhoz, szerintem ott mennek fel.
Nálunk itt élelem, se víz, semmi nincs.
De a szomszéd az......szerintem tőle van minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!