Át tud jutni az egér a falon?
Most is arra ébredtem, hogy kaparászik a falba (vályog) az egér, fal mellett van ugye az ágyam és elég zavaró plusz félek, hogy szépen lassan átlyukasztja és itt köt ki a szobámban.
Mit kéne tennem, hogy a falból kiírtsam?
Ha egyáltalán van erre lehetőség.
Szerintem a szomszédból jött. Romos és régi ház ahol nem laknak csak nemrég megvette valak és néha itt alszik.
Holnap átmegyek és megnézem a ház hátulját találok-e valami lyukat.
Azt esetleg betömjem egér irtó szerrel?
Plusz a macskám is szinte minden nap hozza az egeret, de mindet nem tudja kiírtani:D
3 nem ajánlanám ezt a praktikeres egérfogót mert fogazatai vannak aztán olyan hentesmunkát csinál, hogy jobb ezt elkerülni
Jó ott a síma hagyományos egérfogó: az rácsap akkora erővel az egér gerincére, hogy eltöri azt és mindenféle külső vérzés nélkül megdöglik az egér azonnal.
Nincs szükség fogakra egy egérfogón
Az egér az nem úgy dolgozik, hogy átlyukasztja a vályogfalat egyenesen, mint egy puskagolyó.
Valahol bejut a falba, aztán le-fel-keresztül-kasul járatokat csinál, az alaptól a padlásig. (Vályogháztulajdonos.)
Ha a macska gyakran fog, akkor a faladban is sok egér lakik. Méreg nem jó, ha macskád is van, plusz ha lakott térbe megy elpusztulni az egér, az nagy élmény. Lecsapós egérfogókat tegyél mindenhová, főleg ahová a macska nem tud bejutni. Ahová meg bejuthat (pl. padlás), ott meg valami le kell takarni olyasmivel, ami alá az egér bejut, de a macska nem. (Nekem régi almásládáim vannak, meg drót bevásárlókosaraim.)
Mindenkinek van kedvenc csalija, nálam a dió vált be. A fém fogó lapjára dróttal rögzítem. (A lyukon lentről felhúzom a drótot a fog két oldalán, a fogat fogóval lenyomom, így két szál drót áll ki a lapból, amit a csali köré tekerek, így nem tudja elvinni az egér, csak rágni.)
Update: átjutott a szobám falon.
Nemrég értem haza a munkából, zuhanyoztam, most feküdtem le, de megint hallottam motozást.
Hmm mondom bevilágítok vakuval az ágyam mögé és hopp, ott szaladt.
A lyuk is megvan, a sarokban itt az ágyamnál, de majd kihúzom.
Azt hogy tömjem be?
Ja meg milyen csapdát vegyek?
A rossmanban tudnék és a háztartásiban..
Tolj be a lyukba száraz gipsz és búzadara keverékét, amennyit csak tudsz, utána kívülről vakold le.
Mellesleg nálunk 10-ből 6-nál ez a fogas fogó simán kettécsapta, vagy csak félig meddig vágta be az egeret.
Méreg helyett a legjobb a gipsz és dara keveréke, garantáltan kinyírja és ha a macska megeszi az egeret a macskának se lesz baja.
Először szerintem veszek ragacsot és aktiválom a macskámat aztán majd látjuk.
Ez a szemét kis dög még a csótányokat is megette a csapdából🥴
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!