Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Eladott házzal hogy érhető el...

Eladott házzal hogy érhető el az, hogy utána semmiféle jogi követelése ne lehessen a vevőnek?

Figyelt kérdés

Tehát pl .kitalálja a ház süllyed, ázik, omlik, az elektromos rendszer életveszélyes (a valóság az, hogy ép emiatt ki van jogszerűen kötve, régi alumínium vezetékes s utoljára minden felkapcsolási próbánál lecsapta mert valahol zárlat van de az Elmű csak félmilliós újrahuzalozássál és minősítéssel hajlandó visszakötni ) olyan mértékben gazos hogy megbírságolják s nem bírja rendbe tenni, stb.

Az alap az hogy ez mind igaz, a ház a gyakorlatban is lakhatatlant, de pontosan nem is tudom mi bajai vannak a háznak, mekkora költség lenne a lakhatóvá tétele, felmérni se tudom, de egy vevő ajánl érte annyit amennyiért megválnék tőle. Ellenben mindennemű későbbi jogi követelést ki akarok zárni. (Ha ez nem lehetséges akkor inkább nem adom el hanem felméretem s ha az alapján látok benne fantáziát, akkor magam hozom rendbe)

2019. júl. 20. 14:09
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
74%

"Sehogy?... Mást se csinalnának az emberek, mint visszaperelnék a pénzüket munden ingatlanvásárlas után..."

Mi nemrég érvényesítettünk szavatossági igényt. A tudás hatalom.

Az emberek többsége nem is tudja, hogy az eladó 5 év szavatossággal tartozik.

CSAK ezért nem érvényesítik.

2019. júl. 20. 14:42
 12/29 anonim ***** válasza:
79%
10: Perelni bárki perelhet, csak nem fog nyerni.
2019. júl. 20. 14:42
 13/29 anonim ***** válasza:

Jól érted!

2019. júl. 20. 15:02
 14/29 A kérdező kommentje:
Mondjuk ez a perelhet kissé aggaszt. Tegyük fel, hogy perel, s e varázsszavak miatt el is veszti. Nekem mik ilyenkor a kötelezettségeim? Megtehetem, hogy nem megyek el egyetlen perre se hanem az e szavakat tartalmazó szerződés a távollétemben is "megnyeri nekem a pert"?
2019. júl. 20. 15:06
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Igen!

Az alperes nem köteles a tárgyaláson megjelenni, de én személy szerint elmennék és személyesen dugnám az orruk alá a szerződést.

Te viszont túlaggódod a sztorit.

Le lett írva világosan:

Erősen felújítandó vagy bontandó, jelen állapotában lakhatatlan.

Ki az az őrült, aki ilyenkor nekiáll pereskedni?

2019. júl. 20. 15:19
 16/29 A kérdező kommentje:

Na ép ez az, én az őrültektől tartok.

Volt akit ezért jelentettek fel. Mert a lakásában éjszaka reszel. Beteg fontoskodó emberektől bármi kitelik, van akinek a feljelentgetés szinte direkt szórakozás. én pl. még ez a papír orra alá dugáshoz sem ragaszkodom, szívesebben megyek el helyette akár gokartozni.

2019. júl. 20. 15:46
 17/29 anonim ***** válasza:
94%

Egy olyan ismerőssel aki otthon van az építésügyben, az összes hibáját, hiányosságát írasd össze. És még fantáziáljon is, hogy a látottak és tapasztaltak mellett mi lehet még? Az ügyvéd pedig mindezt foglalja bele a szerződésbe. És mondja ki kerek perec a szerződés, hogy a ház lakhatatlan állapotban van. Nyilván ha ennek tudatában veszi meg, akkor normális ember nem perel.

[Bolondok ellen sajnos nem tudod bebiztosítani magad. De a bíróság sem a bolondok pártjára szokott állni, ha valami reális és életszerű.]

2019. júl. 20. 17:24
 18/29 anonim ***** válasza:
Onnentól kezdve hogy benne van a szerzödésbe hogy bontandó és telekként adód el. Nem köthetnek bele semmibe. Ennyi erővel pl roncs autok után is perelhetnének.
2019. júl. 20. 18:31
 19/29 A kérdező kommentje:

Na ép ez az. Vannak akik ép az ilyen lehetőségekre vadásznak. S nem akarnék egy ilyen áldozata lenni.

Nem is kell roncsautónak lennie ahhoz h hasonló átverés történjen. ha már az autót felhoztad itt egy valós példa:

[link]

2019. júl. 20. 18:36
 20/29 anonim ***** válasza:
Ez hogy kapcsolodik a te esetedhez??
2019. júl. 20. 20:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!