Hogyan kérhetek lakás vásárlási előleget?
Sajnos most már a második ember vert át azzal hogy megvenné a lakást, keres egy ügyvédet és leteszi a foglalót. De már ketten is kiszáltak annak ellenére hogy tutira igérték.
Hogyan kell helyszínen foglalót kérni ?
Mostantól azt szeretném ha 100 ezer ft-ot letenne a helyszínen, ha szeretné megvásárolni a házat.
De ilyenkor milyen papirt kell irni hogy véletlenül se keljen vissza adni ?
Mert ugye az előleg a vissza jár, a foglaló meg a vétel ár 10% lenne, úgyhogy marad a vételi szándéknyilatkozat ?
"bátran kijelentem 20 emberből talán 3 akar lakást venni, a többi csak szórakozik."
Most, hogy neten vannak a képek és alaprajz (15 éve nem volt, csak egy pár soros újsághirdetés), így is 100+ lakást nézek, mire egyre ajánlatot teszek.
Szerintem ez természetes.
Ez nem azért van, mert nem akarok venni, hiszen ha rögtön jót találnék, nem keresnék tovább. De van, hogy évekig is eltart, mire megtalálom. Általában 1-8 év egy ingatlan megtalálása nálam.
Szóval sehogy nem kérhetsz. Aki közli a szerződéskötés időpontját, helyét és elkezdi veled a szerződés részleteit az ügyvédje bevonásával megbeszélni, még az is csak onnantól biztos vevő, ha aláírtátok a szerződést és kifizette a foglalót. Te meg ne küldd ela friss jelentkezőket soha, fogadd őket egészen addig, amíg nincs foglalózva. Én még azután is szoktam eladókkal vagy vevőkkel beszélni, hogy foglalózva van, megmondjuk egymásnak, hogy foglalva van, de addig is szívesen mutatom/mutatja a lakást, ha így érdekli/érdekel engem.
Egy cipő is akkor van megvéve, ha kifizették és kimentek vele az ajtón. Próbálgatni meg hónapokig, évekig lehet őket vásárlás nélkül, azért van a bolt.
Neked egy irreális, életszerűtlen elvárásod van.
Az emberek nagyon nagy része kamuzik a vevőnek, mert nem akarnak megbántani senkit. Csak van aki ezt korrektűl csinálja, és van aki meg nem.
Engem meg a tulzott őszinteség jellemez, de bunkó nem vagyok. Így ha meglesek egy házat mindig elmondom a véleményem, agájaim, meg azt is ha túl van árazva...
És mostanába sajnos mindenhol ezt a túlárazásos dolgot tapasztaltaltam... Ugyhogy felhuztam magamat és épitkezek. Telket már meg is vettem, tervek majdnem készek.
Amig nézegettem én sosem adtam pénzt ügyvéd nélkül, és nem is fogok.
Az epitkezéstől függetlenül azért még nézem a hirdetéseket, de mindig csak jobban felhuzom magam rajtuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!