Én igénybe vehetem a CSOK-ot, vagy bármi hasonló lakás/ház vásárlási támogatást?
Feleségemmel a negyvenes éveink közepén járunk, egy 17 éves, még jó darabig nappali tagozaton tanuló lányunk van. Talán sikerülne a kis lakásunkat egy nagyobbacska házra cserélni, ehhez szeretnék valamilyen támogatást igénybe venni. Nem az első ingatlanunk, amit most eladnánk, viszont 14 éve vettük.
Azt se igen tudom, merre induljak el utána érdeklődni, és érdemes-e egyáltalán? Ilyen esetben jogosultak lehetünk rá?
Köszönöm a segítségeteket.
Ez rövid, és tömör válasz volt. köszönöm. :)
Ki tudnád kérlek bővebben fejteni, miért nem? Köszi előre is.
aha! Még szerencse, hogy tájékozott vagy!
Azért nem voltam tájékozott a témában, mert eddig nem érintett, most vált aktuálissá.
Ugyanakkor én meg azt nem tudom felfogni, ha valaki sík hülye dolgokhoz, miért osztja az eszet? Mert nem mindegy ugye, hogy az okos ember hülyéskedik, vagy a hülye ember okoskodik. Szóval ne próbálj okoskodni, egyrészt nem megy, másrészt nem áll jól. Mondom ezt azért, mert hogy a nagy tájékozottságod mellet fingod nincs a csok-ról az fix!
Igaz, én is elkövettem azt a hibát, hogy előbb egy hozzád hasonlóképpen (téged) tájékozatlan ember véleményét kérdeztem meg, nem pedig gugliztam a témában. Tessék, itt van, tájékozódj!
Segítek. Egy gyerek után 600.000 Ft.- támogatás vehető igénybe.
Egyébként ha ennyire megnyerő vagy, mint amilyen tájékozott, nem csoda, hogy nincs társad!
szép estét neked!
Köszönöm a válaszod. # 5
Igen, ez egy hasznos és konstruktív válasz volt. :)
A lakás árát mindenképpen bele akarjuk forgatni, ez nem probléma. Azt nem tudtam, hogy a CSOK miatt ügyvédhez is kell fordulni. Mit csinál az ügyvéd a CSOK-al? és persze a banki átfutás ideje is meglepett, de legalább lesz idő eladni a lakást. :)
Ha megítélik, utalják utólag is, vagy ha már túl vagy az adásvételen, akkor buktad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!