Társasház: Annak ellenére, hogy nem volt határozatképes a közgyűlés, az IB elnök megtartotta a közgyűlést, félrevezetve a %-al a tulajdonostársakat Nem voltam ott, így kérdezem, hogyan érvényteleníthetem a közgyűlést, tulajdoni hányadom 10%-nál több?
Megkaptad a közgyűlési jegyzőkönyvet és ebben találtál számszaki hibát a közgyűlésen részt vettek tulajdoni hányadában (elszámolta a levezető elnök vagy a jegyzőkönyvvezető)?
Ebben az esetben a bíróságon lehet megtámadni a jegyzőkönyvet ebben az esetben mindegy a tulajdoni hányadod.
Amúgy megkérdezhetem, hogy miért nem fogadod el? Minősített többség kellett volna a döntéshez vagy csak neked nem tetszik a szavazás végeredménye? A többség érdekeit tükrözi a döntés? Mert ebben az esetben csak időhúzást fogsz elérni és a lakótársak ellenszenvét.
Ha nem voltál ott, akkor honnan tudod biztosra, hogy nem volt meg a %? Nagyon sok esetben nincs ott lakó és meghatalmazással szavaznak helyette (hogy ezt hol, mennyire törvényesen csinálják, már más kérdés)
És igen, ismételt közgyűlést szoktak tartani, még aznap, fél órával később - ilyenkor már nem szükséges a megadott %.
Nem voltál, hogy a rákban tudod mi történt? Egyébként ha egy közgyűlés nem határozatképes akkor 5 perccel később megtartható a határozatképes közgyűlés akár egy tulajdonossal is.
Bírom mikor valaki lusta elmenni lakógyűlésre, aztán nekiáll fröcsögni hogy mit szavaztak meg épp.
6-os, nekem is írt :-)
De miért nem lehet ide kiírni? (hülyén néző smiley)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!