Egy társasházban lakok, ahol két lakó, akik a számvevő bizottság tagjai, begyűjtötte a szavazatok ~70-80 %-át. Tehát a saját vizsgálataikat eredményét és fizetésüket/emelésüket szavazzák meg folyamatosan. Ennek nincs valami jogi akadálya?
Én ezt nem értem.
A számvizsgálásért nem jár fizetés.
# 1
Nem szokványos, de találkoztam már ilyennel, ha a ház elfogadja (közgyűlés) természetes járhat érte pénz.
T.Kérdező!
A számvizsgáló bizottság látja el a ház képviseletét, vagy van közös képviselő (külsős) is?
"begyűjtötte a szavazatok ~70-80 %-át"
Ez azt jelenti, hogy együtt szavaz velük a többség? Vagy azt, hogy hamisítja a szavazást és csal?
Csak mert első esetben nem nagyon tudsz mit tenni, második esetben viszont feljelentés kellene.
Második kérdezö:
Egy kulso kozos kepviselo ceg vegzi a tarsashaz kepviseletet, az szvb csak “ felulvizsgalja”. Eleinte ingyen, most mar kozel 50 ezerert.
Harmadik kerdezo:
Meghatalmazasokkal gyujtottek be a szavazatokat. A meghatalmazok ott sincsenek, ezek meg azt szavaznak meg maguknak amit akarnak.
"A meghatalmazok ott sincsenek"
A meghatalmazásnak az a lényege, hogy ugyan ő nincs ott, de a meghatalmazottja szavaz helyette is. Ha valódiak a meghatalmazások, akkor ez teljesen rendben van így.
És évente kapják ezt az összeget vagy havonta?
Mert évente reális, nálunk mindig gond, hogy nem akarja senki vállalni, mivel nyűg.
De lehet hozni olyan szabályt, hogy mindenki max. 2 évig lehet csak számvizsgáló. Egyébként sokan pályáztok a posztra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!