Milyen előnyei vannak a saját ingatlannak?
Sziasztok,mitől jobb ha van saját ingatlanom? kevesebbek a költségek?
ki melyiket választaná ha tehetné a sajat tulajdont , maradna bérlőnek vagy a kevésbé ismert lakokocsis életet választaná?
Én nem bírnám az albérlő lét általi kiszolgáltatottságot. Meg hogy nem feltétlenül csinálhatok azt, amit akarok a lakásban vagy lakáson.
Nagyon drágák az albérletek (meg minden a mai világban, így nem csodálom), és inkább egy saját lakás hitelét nyögném.
Elgondolkodnék a vidéken, annál jobb nincs is, olcsóbb is, persze csak ha megoldható a bejárás a munkába.
Csakis saját. De csakis kicsi épület és megfizethető áron. Nekem nem kellene óriási ház vagy hiper-szuper hatalmas új építésű lakóparki lakás. Jó lenne egy egyszerű házikó egy szép faluban és azt csinosítgatnám, és úgy érezném, hogy otthon vagyok. Lakókocsi eszembe sem jutna, de vannak ezek a lakókocsiszerű készházak, talán még az szóba jöhetne, bár nem ismerem annyira, milyen abban lakni.
Egy albérletet én csak szállásnak éreznék.
A kérdező azt kérdezte "Milyen előnyei vannak a saját ingatlannak"
Én leírtam MINDKETTŐ előnyeit. Ezen nincs mit nem megérteni, de úgy látom itt sok az okostóni barom akik osztják csak az észt, a foci mellett az ingatlanhoz ért még a legjobban a magyar...
Nem a hátrányait kérdezte, de tulajdonképpen még csak nem is az albérletet kérdezte hanem az ELŐNYEIT, az INGATLANNAK. Ebbe benne van a LAKÁS és a HÁZ is. De mér egy garázs is... fuu
Kérdező igen, te meg menjél lakókocsis életmódot folytatni. Meglátjuk meddig bírod.
És miért jó hogy saját ingatlanod van? Talán mert gondolni kéne a gyerekeidre is nem? Állandóan hurcolod őket majd míg felnőnek albérletről albérletre? Szerinted milyen vándorcigány életmódot tanulnának meg?
Jelenlegi lakásunkat 90.000 ft-ért béreljük. Jelenlegi hitelfeltételekkel (kamatmentesen) vásároltunk egy lakást, a törlesztő lakásbiztosítással és hitelbiztosítással 110.000 ft lesz. Ez esetben kiadunk 26.400.000 Ft-ot 20 év alatt, ha bérelnénk csak 21.600.000 Ft-ot. Ezért cserében mai értéknen lesz egy 25.000.000 értékű lakásunk, 20 év múlva mennyit fog érni? 30-40 milliót? Aki bérleményben lakott, annak mije lesz 20 év múlva? Semmije.
Természetesen kockázatos a hitel is, de egy albérletből sem mehet az ember a híd alá. Egyszerűen van olyan élethelyzet, amikor nem kell lakás (12 évig voltam bérlő). Most van egy gyermekem, biztos munkahelyem, nyugalomra és állandóságra vágyom. Most meg kell a lakás.
"Nagy igazság,mindig a gazdag oktatja a szegényebbet."
Hát persze, ő az aki tudja, hogyan kell gazdaggá válni, nem fordítva.
Amikor a gazdag arra kiváncsi, hogyan lehetett így elszegényedni, akkor pedig a szegény oktatja a gazdagot.
"Én leírtam MINDKETTŐ előnyeit. Ezen nincs mit nem megérteni, (...) Nem a hátrányait kérdezte, de tulajdonképpen még csak nem is az albérletet kérdezte hanem az ELŐNYEIT, az INGATLANNAK. Ebbe benne van a LAKÁS és a HÁZ is. De mér egy garázs is... fuu"
LOL...
Eleve mondjuk ökörségeket írtál.
"Lakásnál kisebb a fűtési rezsi" - ezt honnan szedted, a kisujjadból? Nem (csak) azon múlik, hogy lakás vagy nem lakás, hanem vannak olyan apróságok, mint légköbméter, szigetelés, tájolás, fűtési mód, stb.
"Lakásnál közelebb van minden" - wut? Mi minden? Minél van közelebb? Milyen alapon?
"Lakásnál fűtésre nincs gondod, csak feltekered és kész" - ugyanez igaz lehet házban is, fűtési módtól függ.
"Lakásnál ki tudod adni ha megszorulsz (és van amúgy hol laknod)" - Mintha házat nem lehetne kiadni.
"Háznál garázs" - Mintha lakáshoz nem lehetne venni vagy bérelni garázst, akár többállásost.
"Háznál nagyobb, tágasabb terek, van hova pakolni" - Mintha MINDEN lakás a világon apró lyuk lenne, és MINDEN ház óriási tágas palota lenne. :DDD
"Háznál szomszédot kevésbé hallani" - attól függ, én anno panelban hallottam néha mászkálni a szomszédot, most meg minden nap hallom flexelni.
Nem, te nem írtad le mindkettő előnyeit, te írtál néhány túlromantizált sztereotípiát, oszt kalap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!