Melyik településre érdemes költözni mostanság, ha nem vágyom már a főváros közelébe?
Elsődleges szempontok:
- legyen munkalehetőség
- ne egy cigányokkal teli vidéki falu legyen
- lehessen emberi áron venni valami NEM kacsalábon forgó kis otthont (lehetőleg egy kis kertes ház, ami azért még áll)
- ne legyen azért olyan nagyon messze a fővárostól (pl. ne határmenti település legyen)
- ideális otthon egy család számára
- van azért elérhető távolságban kórház, iskolák
Az lemaradt, mert közben elszállt, hogy amikor Pesten laktam az Astoriánál, akkor 1,5 órát utaztam naponta 2x a nagytétényi (XXII.ker.) munkahelyemre.
Nem kötelező Budapesten lakni, hogy összkomfortos életed legyen! Van agglomeráció és vannak a vidéki kis és nagyvárosok vonzáskörzete is, de változatlanul fenntartom, hogy a budapesti albérleti lyukakban nyomorgók 90%-a találna vidéken is olyan munkát, amit Pesten gyakorol.
Lehet, hogy 20-30ezerrel kevesebbet fizetnek - még ebben sem vagyok biztos - de nem kell kifizessen 100 fölött az albira. Szórakozási lehetőség is van vidéki városokban, mert gondolom Pesten sem az 50ezres helyekre, vagy operába mennek a vidékiek. Kocsma, pizzéria, pub, disco, koncert már mindenütt van.
Aha, tehát akárhova akarsz menni,kell az autó, még a boltba menéshez is...
A munkábamenetelt azt írod, hogy fél óra alatt megvan 20 perc vonat +10 a Széll Kálmánig. (bár gondolom a vonatig is el kell jutni)
Folyt: De azt már nem hasonlítod össze, hogy amikor az Astorián laktál, mennyi lenne a Széll Kálmánig eljutni és még vonathoz sem kellene igazodni....
Budapestre jössz te is mindenért, de élteted Martonvásárt. Én Budapesten élek és ha valamiért nem kell dolgoznom ügyet intéznem, bevásárolnom, nincs éppen programom, akkor megyek vidékre.
Nyilván nem vagyunk egyformák, úgy van rendjén, hogy egyikünknek egyik, másikunknak másik életforma tetszik. Ezen ne vesszünk össze.
Érdekességképpen hadd írjam le, hogy egyszer egy évig dolgoztam Bp. szélén, Újpesten. Mivel nem volt lakásom, bérleményt a munkahelyem közelében kerestem, így Rákospalotán béreltem lakást. Úgy mentem a lakásomból a munkahelyemre, hogy nemhogy a belvárosba nem mentem be, de még Újpest-Központ metróállomást sem érintettem. Sokszor egész héten nem mentem be a belvárosba. Gyakorlatilag úgy éltem, mintha nem Bp-en, hanem az agglomerációjában, egy kisvárosban élnék és ott dolgoznék (kertes házak között laktam és ilyen környékre is jártam dolgozni). Ugyanakkor boltok szempontjából ennek a hátrányát is ugyanúgy éreztem: pl. normális cipőt egyáltalán nem tudtam a környéken venni, ahhoz egy nagy budapesti utazást kellett csinálnom.
Viszont az is tény, hogy 10 perc buszozással ott voltam a metróvégállomáson, onnan meg negyedóra (+ az átszállás idővesztesége) a belvárosba beérni.
Miről akarsz győzködni ENGEM egy olyan kérdés alatt, aminek az a címe, hogy
"Melyik településre érdemes költözni mostanság, ha nem vágyom már a főváros közelébe?"
Te nyugodtan költözz albérletbe Budapestre, ha az az álmaid netovábbja, de sem velem, sem a kérdezővel ne erőszakoskodj, hogy ez mennyire frankó. Mi éltünk ott és elég volt belőle!
Te meg azt csinálsz amit akarsz!
Nem erőszakoskodtam senkivel, kiváncsi voltam hogy hol lehet valóban élhető vidéki városkában lakni, ami a kérdező kritériumaonak is megfelel.
Kérdező egyébként nem akar messze menni Budapesttől...
Nem azért kérdeztem, mert bárkit meg akartam volna győzni, szerettem volna a pénzemet esetleg egy valódi élhető, vidéki ingatlamba fektetni, Budapesten én saját házban lakom. Egyelőre 1 vágyam kivételével mindennek megfelel.
Amit te leírtál Martonvásárról, az a 6 kritérium alapján csak 3-nak felel meg. Nem nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!