Hová érdemes költözni Budapest agglomerációjában?
A legfontosabb szempont számunkra a közbiztonság, tehát a lakosság összetételének kiemelt szerepe van. Azt hiszem ez ma már nem tabu téma és sajnálatos, hogy túl sok évtizedig az volt...
2-3 szobás családi házat szeretnénk vásárolni zöld övezetben, közel a fővároshoz.
Pécel, Maglód, Gyömrő településeket merné ajánlani aki jobban ismeri a térséget? Esetleg inkább a budai oldalt? Netán Gödöllő, Veresegyház?
Kelet-Magyarországról származunk a párommal, egy gyereket szeretnénk felnevelni távol azoktól a körülményektől, mint amiket nekünk - szó szerint - túl kellett élnünk.
Nem tudom egyáltalán lehetséges-e még ma Magyarországon úgy élni, hogy ne kelljen félni, sötétedéskor haza sietni, késő éjjel a fiatalkorú gyerekért aggódni és virrasztani, és ezek még csak a finomabb elővigyázatosságok...
Ezek pontosan azok a települések Budapest vonzáskörzetében, ahova kitelepítik a belső kerületekből, rehabilitációs övezetekből a - mondjuk ki - svéd turistákat.
Nagyjából Csömör, Kistarcsa, Nagytarcsa és attól lefelé mondhatjuk igen SZÍNES a lakosság összetétele, Pécel, Ecser, Maglód, Gyömrő, Gyál, Vecsés, Üllő.
Ezek nem javasolt területek, de ha erre van keret akkor célszerű végigkocsikázni a településeken, mondjuk péntek éjjel, amikor megkapják a havi segélyt a mélyszegény emberek, mert a dínom-dánomból kiderül mennyire pörög a roma kultúra.
Nem zárom ki, hogy ezeknek a településeknek is lehetnek kulturáltabb magyar lakta részei.
Ha már Kelet-Budapest, akkor nagyon északon Gödöllő.
A választ, illetve nektek a megoldást elsősorban az határozza meg, mennyi pénzzel tudtok gazdálkodni. A kritériumnak leginkább a dél-délnyugat-budai környék felelhet meg, Budaörs, Törökbálint, Budakeszi, esetleg Biatorbágy, Sóskút.
Én a kelet-pesti részeket nem ismerem, csak innen-onnan hallottam nem túl jó véleményeket. Én például 1X éve lakom olyan helyen közel a fővároshoz, ahol köztudottan "vegyes" a lakossági összetétel, egyik ház 100 milliós, másik meg putri.
Azt viszont leszögezem, olyan, hogy sötétedés után nem érhet senkit baj, csak mert "jobb" környéken lakik... ma már nincs. A betörések is inkább ott vannak, ahol sok a jómódú, hisz ott jobb eséllyel nagyobb a zsákmány is.
Szóval eléggé összetett a dolog, ha találtok egy jónak tűnő házat, alaposan járjátok körbe a környéket.
Köszönöm az eddigi válaszokat. Ezekből is már kitűnik, hogy érdemes lett volna egy keret összeget feltüntetnem. Sajnos pontosan nem ismerem az ingatlan ár viszonyokat BP körül.
Tegyük fel tehát, hogy a keretösszeg ~30 millió Ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!