Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Új ingatlanunk hátsó kerítése...

Új ingatlanunk hátsó kerítése rossz helyen van mind a tulajdoni lap mind a térképmásolat szerint is. Ezek alapján egyszerűen a helyére mérhetem és tehetem?

Figyelt kérdés

A "kertszomszéd" egy üres elhanyagolt telek.

A közvetlen szomszéd is mondta, hogy tovább tart a telek.

Nem tudom feltétlen fontos-e földmérőt hívni emiatt?

2019. jún. 29. 14:38
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha én lennék a kertszomszédod, és te 20 méterrel beljebb helyeznéd a kerítést a telkemen, mert te úgy gondolod, hogy az odáig tart, perelnék. Mivel a tul.lapok lehetnek pontatlanok, az számít, amit a földmérő kimér. Te nem akarsz földmérőt hívni, nehogy kiderüljön, "hogy rossz helyen vannak az oldalsó kerítések". De a hátsó kerítést gondolkodás nélkül arrébb rakatnád, és a hátsó kertszomszédtól lecsípnèl 500 nm-t. Csuda jó szomszéd lehetsz.
2019. júl. 1. 06:29
 22/29 anonim ***** válasza:

Mindenáron bizonygatni akarod vélt igazadat.

.

Te nem akarsz földmérőt hívni, nehogy kiderüljön, "hogy rossz helyen vannak az oldalsó kerítések".

No és? - ha kiderülne, hogy 10-20 cm még a tied, akkor már veszekednél, pereskednél, önhatalmúlag áthelyeznéd a kerítést, vagy hagynád annyiban?

Ha kiderülne is, -ami csak feltételezés, találgatás- akkor is hagyhatnád szó nélkül, vagy tudomásul vehetnéd az elbirtoklás tényét.

.

Talán nem is a vélt területvesztés a legnagyobb bajod, hanem örülsz, hogy itt noname vitatkozhatsz, ellentmondhatsz azoknak, akiktől tanácsot kértél.

2019. júl. 1. 07:30
 23/29 anonim ***** válasza:
0%
Kérdezd meg a földhivatalba, mond el ott hogy van ez a kerítés a telkeden, igazolják neked azt, hogy hogyan, mettől meddig tart a telek, kérdezd meg hogy lebonthatod e, arrébb teheted e a kerítést. És akkor lehet hogy nincs szükség földmérőre.
2019. júl. 1. 08:12
 24/29 anonim ***** válasza:

Egy makacs önfejű lehet a kérdező.

20 méter már nem 20 centi. Körülöttem, van aki eladja a szomszédnak a kertet. Minden hivatalos, lepapírozott, csak épp a földhivatal nem írja át.

Nálam, 86 óta nem hajlandó sok kérésre, kérvényre a lakcímem megváltoztatni. Valami rejtélyes oknál fogva, vagy sima hanyagság, de ragaszkodnak ahhoz a címhez, ahol gyerek voltam. Van pár szántó területem, ott is vannak gondok. A földhivatal simán adott rá másnak igazolást, hogy felvehesse rá az EU-s támogatást. Tudni akarok pontosan valamit, hivatalos földmérő.

Az azért nem tiszta, mikor megszerezte mint tulajdont, előtte nem tisztázta, mit is vesz??

2019. júl. 1. 08:56
 25/29 A kérdező kommentje:

24-es "minden hivatalos lepapírozott csak a Földhivatal nem írja át" - ilyen esetben a földmérő nem a földhivataltól vett belső adatokkal dolgozik? Tehát egy ilyen eset csak nem hivatalos gondolom vagy nem tudom... Olyat is hallottam már, hogy el lett már intézve a lakhatási/használatbavételi engedély,de nem jegyeztették be a tul.lapra. De akkor ez sem érvényes nem? Nem tudom szinte már ott tartunk, hogy nem lehet hinni egy ingatlan hivatalos tulajdoni lapjának sem?

Én nem tudom miért írjátok, hogy célom volt az ellentmondás, végig teljesen normálisan "beszéltem" és persze leírtam a gondolataim, amik lehet, hogy ellentétesek voltak de szívem joga másképp gondolkodni és őszintén megosztani a dilemmám és lehet, hogy írásban nem úgy jött át,de abszolút nem volt célom, mindig meg is köszöntem, hogy írtok. Az mondjuk rosszul esik,mert szándékos bántás is, hogy rossz szomszéd lennék,vagy hogy nem úgy van ahogy leírtam, miért kell ilyet feltételezni...

Az mondjuk igaz,ha a szélső szomszédok ellen fog kijönni a végeredmény, akkor nem fogok foglalkozni vele,de akkor se szeretném,ha ilyesmi derülne ki,mert szerintem kellemetlen. Senki nem tehet róla, hogy mondjuk 40évvel ezelőtt még nem volt ilyen GPS technika.

Na szóval a lényeg a lényeg meg fogjuk csináltatni hivatalosan a telekhatárokat földmérővel.

2019. júl. 1. 09:38
 26/29 anonim ***** válasza:
33%

"Gondoltam az utolsót válaszra sem méltatom,hisz nem olvasta el rendesen a helyzetem. De most, hogy látom 100%-os a válasz"

Már csak 85% mert lepontoztál és sajna annyira hülye vagy, hogy azt hiszed, hogy ettől igazad lesz.

2019. júl. 1. 09:40
 27/29 A kérdező kommentje:

Ja, biztos azért van a többi földmérős válasz meg 100%-on,mert lepontozok!:)

Sajnálom, hogy ilyen sok itt a rosszindulatú ember. Megdobnak kővel dobj vissza kenyérrel. Én egyszer sem írtam senkinek semmi bántót és tartom is ezt. Nem értem miért kell egy ilyen egyszerű kérdést ilyen irányba elvinni. Nem értem, hogy miért kell bántani, lehülyézni, hazugozni stb.

2019. júl. 1. 10:02
 28/29 anonim ***** válasza:
Kérdező ebben a történetben pont te vagy a tipikus rosszindulatú fafejű telekszomszéd. Rossz szomszédság török átok.
2019. júl. 1. 12:25
 29/29 A kérdező kommentje:
Mi van?? Mi rosszindulat van ebben, hogy az ~1.500-as telkemből eszem ágában sincs 500-at lehagyni??
2019. júl. 1. 12:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!