Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Új ingatlanunk hátsó kerítése...

Új ingatlanunk hátsó kerítése rossz helyen van mind a tulajdoni lap mind a térképmásolat szerint is. Ezek alapján egyszerűen a helyére mérhetem és tehetem?

Figyelt kérdés

A "kertszomszéd" egy üres elhanyagolt telek.

A közvetlen szomszéd is mondta, hogy tovább tart a telek.

Nem tudom feltétlen fontos-e földmérőt hívni emiatt?

2019. jún. 29. 14:38
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Különben most hogy mondjátok, nem is kötelező a kerítés,lehet csak annyit kéne tennünk, hogy lebontjuk. Mert az 1000%, hogy ott nem jó. De a tereprendezést meg addig csinálnánk meg, ami lefedi az ~1500nm-t.

Egyébként ha végül a földmérő mellett döntünk, azokra is hónapokat kell várni? Árban van különbség? Van valami,amit jobb ha tudok?

Köszönöm szépen!

2019. jún. 29. 17:32
 12/29 A kérdező kommentje:
(Az előző oldal végén is van egy kommentem.)
2019. jún. 29. 17:33
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Földmérő kell. Akkor minden igazolható hogy jogszerűen bontasz, építesz, átteszel kerítést.
2019. jún. 29. 18:43
 14/29 anonim ***** válasza:
90%
Nem értem miért sajnálsz 80 000 forintot hogy hivatalosan is visszakapj 500 m2-et...
2019. jún. 29. 19:39
 15/29 A kérdező kommentje:

Már meg voltam lepve, hogy nem érkeztek a 14-hez hasonló válaszolók.

Nem értem, hogy miért kéne "hivatalosan visszakapnom" mikor hivatalosan senki nem vette el!? Nem értem, hogy a telkemen belül miért ne bonthatnék el egy kerítést!?

Olyat meg nem írtam, hogy sajnálom rá a pénzt (bár értelmetlen kiadásnak látom egyenlőre), hanem leírtam már, hogy csupán a jó szomszédi viszony fenntartásának érdekében.

Legyen kedves aki tudja írja meg mennyi a várakozási idő egy földmérőre! Köszi!

2019. jún. 29. 21:10
 16/29 anonim ***** válasza:
84%

"Nehogy már akkor nyugodt szívvel ne tehessem hátrébb mondjuk 19 métert."

Te mit szólnál, ha pl. bármelyik szomszédod 20 méterrel odébb rakná a kerítését a telkeden??!

2019. jún. 29. 21:19
 17/29 A kérdező kommentje:

Gondoltam az utolsót válaszra sem méltatom,hisz nem olvasta el rendesen a helyzetem. De most, hogy látom 100%-os a válasz, leírom mégegyszer, hogy ~1.500-as telket vettem, nem 1.000-et! Rajta van a tul.lapon is!

Ahhoz, hogy az előző tulaj nem akart akkora területet gondozni és kisebbet kerített el, mi közöm? Mi is majd kisebbet fogunk, csak az utcafront felől. Akkor majd 100év múlva ha az új tulaj úgy dönt nem akar parkolót az utcának "adni" és kintebb hozná a kerítést, akkor is földmérőt kéne hívnia? Mikor a megvett térképmásolaton tökéletesen látszik, hogy az összes telek ugyanott kezdődik? Kintebb nem is kezdődhet,mert ott az utca. Számomra ez érthetetlen.

2019. jún. 30. 08:19
 18/29 anonim ***** válasza:
53%

Tök fölösleges volt feltenned kérdésed, mert a válaszaidból látszik, nem a véleményekre vagy kiváncsi, hanem csupán vitatkozni akarsz.

.

Ugye, te is tudod, csak nem akarod figyelembe venni, hogy a törvényesség önhatalmú visszaállítása: önbíráskodás, ami viszont törvényellenes!

2019. jún. 30. 08:26
 19/29 A kérdező kommentje:
Én vitatkozni? Pont azért nem szeretnék földmérőzni, nehogy kiderüljön, hogy nem jó helyen van az oldalsó szomszédok régi kerítése, hogy nehogy ebből vita legyen vagy kellemetlen helyzetbe kerüljenek ezáltal!
2019. jún. 30. 08:36
 20/29 anonim ***** válasza:
80%
Ennek a kérdésnek semmi értelme, mert feltettél egy kérdést, mi válaszoltunk rá, majd nekiállsz hőbörögni hogy "nemúgyvanaz". A reakciókból nem sok észt lehet sejteni, szerintem nem is úgy van ahogy leírod, a másik oldalt is meg kellene hallgatni.
2019. jún. 30. 09:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!