Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ti is várjátok a falusi...

Ti is várjátok a falusi CSOK-ot, és a kamatmentes hitelt?

Figyelt kérdés
2019. jún. 19. 06:15
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

7# nem csak bp-ben gondolkozok, pont, hogy én is faluban élek. Bár hozzánk viszonylag közel van város, de munkahely itt semmi, mindenki csak aludni jár haza.

Nem tudom mennyire van értelme így faluba költözni. Ha nagyon kiesik a városoktòl, akkor nem sok.

Tényleg előbb népesednének be a falvak, ha munkahelyet teremtenének. Nem kell mindegyikbe, de faluból faluba átjárni könnyebb lenne, össze fognà a környéket.

2019. jún. 19. 11:56
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Ez a falusi csok egy világi átbszás! Csak Kom.Eszt. megyében nézegettem az érintett falvak árait... Ahonnan még talán érdemes lenne bejárni Tbányára, vagy Dorogra, Egomba dolgozni, már most iszonyat drágák a házak. Ami 15M alatt van, az vagy vizes vályogfalu vacak, vagy segílyes településen van, ahonnan dolgozó ember inkább menekül.

Akinek gyereke van, annak szempont az is, hogy legyen gyerekorvos, normális bolt, hovatovább olyan iskola, ahol van felső tagozat is. Ezekben a falvakban vagy ez, vagy az, vagy egyik sincs. Azaz ingázhat a gyereked 11 évesen iskolába, már ha egyáltalán jár a busz, főleg télen amikor a havat nem kotorják el.

Ha nem kanyarodik be a gyáribusz a faludba, akkor kocsikázhatsz. Ha nem gyárban akarsz dolgozni, akkor is, tehát cumi. Közel 400 Ft. a benya litere, egy ingázó autó éves fenntartása 100 ezres tétel.

Ez a drága kormány is, annak örömére, hogy felverték az ingatlanok árait, még rátesz egy lapáttal. Ahelyett, hogy az agglomerációban, ahol van infrastruktúra, zöldmezős beruházással létesítettek volna kedvezményes lakóparkokat, akár az ócsaihoz hasonlót, jól felnyomták még a döglődő falvak vályogviskóinak az árát is.

2019. jún. 19. 16:18
 13/28 A kérdező kommentje:
Én még mindig úgy gondolom, hogy két-három évig nem szabadulunk a mostani áraktól. Márpedig addig semmi jóra ne számítsunk.
2019. jún. 19. 19:21
 14/28 anonim ***** válasza:
44%

#11: annyi, hogy ott kapsz olcsón lakást, városban meg nem.

15 év munkaviszony nem elég városban ahhoz, hogy alaptőkét lerakd egy 20-30 éves hitelre, amit fizetni tudsz majd.

Ugyan ez falun könnyebben megvan.

Tudod, sokmindenki szívesen kezdene családot, de az egy szoba, ahol 4-6 ember lakik nem alkalmas a családalapításra.

2019. jún. 19. 20:22
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
#11 Én már 8 éve szajkózom mindenhol hogy elég a vízfejűségből: legyenek állások vidéken is. De mindig csak támadásnak veszik és nem látnak benne rációt. Pedig nem csak nagyvárosokban lehet összeszedni 5 tucat programozót.
2019. jún. 19. 20:23
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Depressziósan szülni vidéken egy kéróba jobb, mint depressziósan sokáig dolgozni azért, hogy ne legyen hol laknod.
2019. jún. 19. 20:51
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon durva dolgok lesznek itt szerintem pár év múlva. Vannak emberek, akik felelősen gondolkodnak, de szerintem most egy jó nagy réteg csak annyit lát, hogy ga aláírja, hogy lesz 3 gyereke, kap egy rahedli pénzt, és vehet házat. Csakhogy a rahedli pénz nagy része hitel, és feltételekhez kötött. Akinek jelenleg egy gyereke sincs, épp mondjuk esküvő előtt vagy után van, az honnan tudja, hogy fogja-e tudni ezt teljesíteni?

Nagyon sok házasság megromlik az első gyerek után. Vidám lesz oda csinálni még kettőt, mert KELL.

Azt sem tudja, lehet-e egyáltalán gyereke. Lehet aláírja a hármat, és nem lesz egy sem, aztán mehet nemtudomhány lombikra, hogy bizonyítsa, hogy meddő, és ne kelljen büntit fizetnie.

Létezik másodlagos meddőség is, amikor egy már van, de a többi nem jön.

Még nem tudja, mennyi pénzt visz el egy gyerek, de bevállal hármat. Lehet, hogy nem lesz annyira király hitel mellett eltartani őket.

Esetleg nem számol azzal, hogy anyuka fizuja kiesik, évekig csak gyedet/gyest kap, ezért rövidebb az a bizonyos takaró, de a hitelt fizetni kéne, gyerekeket eltartani stb.

Kiköltözik Mucsaröcsögére, mert falusi csok, és nem keres annyit, mint eddig, megintcsak miből fizet mindent. Vagy bejár a városba dolgozni, és épp csak a családot nem látja, csak aludni.

Vagy olyan is van ám, hogy nem épp leányálom a terhesség, és nem biztos, hogy háromszor végig tudod/mered csinálni. Saját példám: két gyerekem van, mi szerettünk volma harmadikat. De mindkét terhesség olyan komplikációkkal zajlott, hogy csak szerencse, hogy egyik gyerek se koraszülött, és mindkettő egészséges. Harmadszor nem merünk rizikózni, mert senki se garantálja, hogy megint ilyen mázlim lenne, de a komplikációk láthatóan visszatérőek. Ha aláírtam volna három gyereket, akkor most vagy MUSZÁJ éenne megkockáztatni egy koraszülött, neadjisten sérült gyereket és a család tönkretételét, vagy fizethetnénk, mint a katonatiszt. Hidzen meddő nem vagyok, a többi meg senkit nem érdekel.

Szóval így előre aláírni hármat nagyon nagy baromság, és nagyon sokan fognak belebukni sajnos, mert egyszerűen nem gondolják át igazán. Max akkor nem felelőtlenség aláírni, ha már amúgy is van két gyereked, vállalható terhességekkel, és alapból akartatok harmadikat. Egyéb helyzetekben csak mázli kérdése, hogy tönkrevágod-e az életeteket.

2019. jún. 20. 08:24
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem első alkalom, hogy ilyen módon próbálják erőltetni a gyerekvállalást. Volt nemrég egy szocpol. Nem sokkal előtte megy egy Ratkó.

A jelenlegi rendszernek 10 évig kötelezi a párokat a házasságra. Nem tovább. Sőt! Utána el is adhatják az ingatlanokat. És el is fogják néhányan. 2017-ban elindul az, ami elindult 2005-ben a alkás ingatlanarákkal.

Igaz, most 2.6 milliót lehet kapni egy új építésű lakásra, ha a hitelre veszed meg, Ez az összeg 2005-ben 2.4 misi volt használt lakásokra is, Azóta az infláció 4xesét ugrotta. A 2.6-al 2 gyerekre kiszúrják az ember szemét. Miközben 30-40 millióért mennek el azok a háza, amik 2015-ben 17 millióba kerültek.

Hazudnak arról, hogy jobban lehet keresni, csak az átlag ember fizetése, tehát a fizetések mediánja nem nőtt. Pláne nem akkorát, mint az ingatlanbefektetők nyereségei.

De héj! :) Ha még nem kaptad meg a munkahelyeden, hogy "bármikor lecserélhető vagy", akkor majd megfogod. Aztán végkép egy depressziós robottá válsz, max lesz 3 gyereked, akivel rosszul fogsz bánni. Ez a vágya jelenleg a kormánynak?

2019. jún. 20. 18:52
 19/28 anonim ***** válasza:
51%
Nem vagyok benne biztos, hogy jót fog hozni.
2019. jún. 20. 21:21
 20/28 anonim ***** válasza:
Bomba uzlet, akar a deviza anno😂😂.
2019. jún. 21. 15:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!