Hol találok ilyen falut?
Nézegesd ezt a KSH-s régebbi oldalt, megyékre bontva tudod végignézni az összes települést.
5-ös, ez nagyon klassz, amit belinkeltél, de van egy kis szépséghibája: csak azoknak az adatait tartalmazza, akik annak vallották magukat.
De ha nem vallja magát annak, akkor statisztika szerint nincs is azon a településen - oszt mégis van :-)
Persze nyilván tájékoztató jellegnek nagyon megfelel ez az oldal - azt hiszem, el is mentem :-)
Nagykanizsai vagyok. Valóban itt van a környéken Oltárc is és Obornak is. Obornakon talán 3 család ha lakik... De ők mind kisebbség. Ha már zala megye, akkor így egyből Dusnok jutott eszembe, az is kis zsák falu.
Valkonya egy erdő közvetlen közelében van, sőt ha jól rémlik talán bent van az erdőben. Homokkomárom, Börzönce és Kámáncspuszta is kicsi falu, szintén zalában. Viszont az Őrség fele is vannak kis falvak.
Mindenképp Dunántúl, ott jellemzőek az ennyire aprófalvak.
Kicsit tévedtem mondjuk, mert a link szerint BAZ megyében is, az kiesik. Cikk alja:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!