Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha egy félbemaradt építkezést...

Ha egy félbemaradt építkezést eladnak, a vevőnek mi a kötelezettsége?

Figyelt kérdés
Be kell fejeznie az építkezést (meglévő vagy új tervek alapján), vagy le kell bontania, vagy úgy maradhat, vagy mitől függ?

2019. máj. 8. 16:27
1 2
 1/12 anonim válasza:
45%
Ha megvetted, azt csinálsz amit akarsz.
2019. máj. 8. 16:35
 2/12 anonim ***** válasza:

A vétellel átvetted a jogokat és a kötelezettségeket is.

Ha változtatni akarsz az építkezési engedélyben feltüntetett adatokon feltételeken, új eljárást kell indítanod.

2019. máj. 8. 16:43
 3/12 A kérdező kommentje:
Olyan van, hogy nem épít hozzá semmit, és nem bontja el? Ezt hogy kell intézni?
2019. máj. 8. 17:51
 4/12 anonim ***** válasza:

Vettél egy félig kész épületet, aminek felépítése bizonyára engedélyezett volt. Ezt be kell fejezned.

Ha nem tetszik és le akarod bontani,akkor bontási engedélyt kell kérned (de akkor miért vetted meg?). Ha újat akarsz a helyén építeni, terveztesd meg, kérj rá engedélyt és építsd. Nem értem, miért így akarod. Vagy nem ezt akarod? Akkor mit akarsz?

2019. máj. 9. 09:05
 5/12 A kérdező kommentje:

Bírom a feltételezgetéseket :)

A kérdésemre vártam volna választ, pl. hogy nem maradhat ott a félig kész állapot, ilyen lehetőség nincs, mert megbírságolják, elbontatják, mittudomén.

Az előző hozzászóló mintha azt sugallná, hogy az általa felsoroltakon kívül nincs más lehetőség, de ez nem lett kimondva (leírva).

2019. máj. 9. 12:26
 6/12 anonim ***** válasza:

Írd már le végre, légy szíves, hogy mi a bajod és ne rébuszokat irkálj nekünk, hogy nekünk kelljen kikövetkeztetni, amit írni kartál.

Írásoddal ellentétben, én minden kérdésedre adtam választ:

A vevő kötelessége a félig készen vett házat befejezni. Ezt magad is írod. Ha mást akar építeni, azaz nem ezt akarja folytatni, akkor bontási engedélyt kell kérnie.

2019. máj. 9. 14:29
 7/12 A kérdező kommentje:
Ezek szerint nem maradhat ott semmiféle módon úgy, félkészen. Ezt akartam tudni.
2019. máj. 9. 15:15
 8/12 A kérdező kommentje:
Ha valaki tudja, miképp maradhat, hozzászólhat.
2019. máj. 9. 15:18
 9/12 anonim ***** válasza:
Úgy tudom ottmaradhat félkészen. Max. a parlagfűvet kell levágni. Magánterület, a tiéd, azt csinálsz vele amit akarsz, ha törvénybe nem ütközik, de ezek szerint építési engedély van rá, maradhat így.
2019. máj. 10. 08:53
 10/12 A kérdező kommentje:
9: Ezt alá tudod támasztani valami jogszabállyal? Honnan vetted? Ez fontos lenne, hiszen ez az, ami számít.
2019. máj. 12. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!