Ez általános? Senki nem vár a hitelesekre?
Másodszor történik velünk, hogy meg akarunk venni egy házat, és az orrunk elől veszi meg egy kp-s. Az első esetben még megértettem a dolgot, utánunk 2 nappal jött, még nem kezdtünk intézni semmit, az eladónak sürgős volt. Most viszont már egy hónapja intézkedtünk, 2 hét múlva tudtunk volna szerződést kötni és foglalózni. Azért csak akkor, mert több tulajdonos van, az egyik külföldön él, akkor tud hazajönni. Már intéztük az ügyvédet, megcsináltattuk az értékbecslést, szereztük be a banki papírokat, igazából rájuk vártunk, hogy foglalózhassunk. Erre felhívtak tegnap, hogy lenne egy kp-s, úgyhogy bocsika.
Nyilván megtehetik, övék a ház, azt csinálnak, mit akarnak, nem tudunk vele mit kezdeni. De ez ennyire általános, hogy a hiteles bekaphatja, hiába van már folyamatban a dolog, ha jön valaki készpénzzel, akkor így járt? Vagy mi csináljul rosszul?
"Hitelképességgel nincs gond, értékbecslés nélkül nem mertünk. Ezen a településen majdnem 40 százalék önerő kellett, így eléggé ki volt centizve, ha alálövi az értékbecslő, nem tudjuk megvenni, és bukta a foglaló :/"
Akkor csak van gond a hitelképességgel!
Ezt a problémát foglalózás nélkül nem tudod kiküszöbölni.
A keszpenzes biztos vasarlo, a hiteles amig nincs a kezeben a penz, addig nem.
A haz amit vettem, elottem is tobben erdeklodtek, de mindenki reszletben vagy bankozva tudott volna fizetni. A tulaj nem akart igy belemenni, en voltam az elso aki a teljes osszeget egyben kifizette volna, igy az enyem lett a haz.
Ha ingatlanos hirdeti, ők pont hogy nem szeretik a kp-s vevőt, mivel a hitelezés esetén (ha ő viszi az ügyfelet) plusz jutalékot kap.
Egyébként meg igen, ha ma el tudja adni x összegért, nem fog várni a hitelesre. Ez csak akkor megy ha van olyan rendes az eladó hogy tartja neked addig, mivel mondjuk te voltál az első érdeklődője vagy ajánlatot tevője.
"...ha van olyan rendes az eladó hogy tartja neked addig, mivel mondjuk te voltál az első érdeklődője vagy ajánlatot tevője."
Az ilyen eladót nem úgy hívják, hogy "rendes", hanem úgy, hogy "hülye". Amíg valaki nem tesz le foglalót, addig csak érdeklődőnek lehet tekinteni, azokból meg Dunát lehet rekeszteni, viszont nem lesz belőle adásvétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!