Pannonhalma élhető település? Érdemes lenne oda költözni általános iskolás gyerekekkel?
Győr és környékén minden település élhető. Pannonhalma meg különösen is szép.
Azt mérlegeljétek, nem körülményes-e ingázni. A vasútra nem nagyon számíthattok, a buszközlekedés viszont jó, ennyit tudok. A döntés nyilván függ attól is, hogy pl. a gyerekek hány évesek, tudnak-e önállóan iskolába járni. Középiskola helyben csak a pannonhalmi bencés gimnázium van. Oda járatnátok-e őket, vagy 4 évig ingáznának ők is? Vedd figyelembe azt is, hogy híres a pannonhalmi bencés gimnázium és nem könnyű oda bekerülni.
Én utálnék ingázni, ezért Győrben próbálnék lakást/házat venni, de nyilván itt magasabbak az árak, mit Pannonhalmán.
30-35 perces út nekünk nem jelent ingázást, Pesten ennek több, mint a kétszeresét tettük/tesszük meg reggel is és este is a középiskolától kezdve a munkába járásig. Ez valóban sok, de nem hiszem, hogy egy középiskolásnak 35-40 perc probléma lenne. A kérdésem inkább az általános iskolára színvonalára, a közbiztonságra, orvosi ellátás minőségére vonatkozik.
Általánosságban nagyon megtetszett nekünk a település, csak sajnos nincsenek róla bővebb infóink.
Nyugodt, biztonságos, falusias, de egyben jó infrastrukturális környezetben szeretnénk élni.
Még annyit, hogy kilátásban van győri munka mindkettőnk számára, jelenleg még Pesten élünk, de ez a kérdés szempontjából szerintem lényegtelen.
:)
Az általános iskola színvonaláról nem tudok semmit.
A közbiztonság jó.
Az orvosi ellátással kapcsolatban azt tudom, hogy a szimpla háziorvosi/gyerekorvosi rendelésen kívül van némi szakrendelés is. Pl. röntgenfelvételt, ultrahangot tudnak csinálni ott is, azért nem kell Győrbe menni.
A közlekedésről még annyit, ha autóval járnátok, mivel sokan szeretnének úgy élni, mint ti, ezért reggelenként a bevezető utakon kemény forgalmi dugók vannak. Délután úgyszintén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!