Kell adót fizetnem ha kevesebbért adom el a zártkertet, mint amennyiért megvettem?
Sziasztok!
Kérdésem a következő:Ha megveszek egy művelés alól kivett zártkertet, gazdasági épülettel 1.4millióért Májúsba és mondjuk rá kéthónapra(vagy többre ezt még nemtudom) feleségem átvásárolja tőlem 600ezer ftért,akkor azután nekem kell adót fizetnem?? Vagy csak neki illetéket?
A lényeg kifizettük a házat, ő meg kivásárol belölle. Én csak 600at kérek. Köszönöm a válaszokat.
Köszönöm, értem az égészet..
"szerződésbe bele kell foglalnia, hogy a vételár XY-né KÜLÖNVAGYONÁBÓL(!!!) került rendezésre, ezért kizárólagos tulajdona"
Akkor ha így belevezetjük, akkor biztos csak az ővé lesz, és csak a saját gyermekeink örökölnek utána!?
Ez nem olyan nagy összeg, hogy nem lehetett már meg neki a házasságkötésetek előttről. Gyűjtögette és kész.
Mondjuk, ha 30 éve vagytok házasok, akkor nehezebb elhinni, de nem lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!