Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Kell adót fizetnem ha kevesebb...

Kell adót fizetnem ha kevesebbért adom el a zártkertet, mint amennyiért megvettem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kérdésem a következő:Ha megveszek egy művelés alól kivett zártkertet, gazdasági épülettel 1.4millióért Májúsba és mondjuk rá kéthónapra(vagy többre ezt még nemtudom) feleségem átvásárolja tőlem 600ezer ftért,akkor azután nekem kell adót fizetnem?? Vagy csak neki illetéket?

A lényeg kifizettük a házat, ő meg kivásárol belölle. Én csak 600at kérek. Köszönöm a válaszokat.

2019. ápr. 14. 09:28
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!!
2019. ápr. 14. 21:58
 12/26 anonim ***** válasza:

Adót nem kell fizetni, de mivel a NAV kezeli az illetéket, így fel fog tűnni nekik hogy fele annyiért akarod eladni mint vetted, és ez mondhatni erősen gyanús.

Úgyhogy számíts egy komoly ellenőrzésre...

Majd ők megsaccolják az értékét, és nem fog vékonyan fogni a tolluk.

2019. ápr. 15. 17:40
 13/26 anonim ***** válasza:

Nem ezt kérdezte!

Tisztában van vele, hogy a feleségének kell illetéket fizetnie.

Kérdező, én viszont azt nem értem, hogy ez mire jó?

Ha házasok vagytok, akkor a KÖZÖS pénzből fizeti a feleséged a KÖZÖS tulajdonú telketeket, ami utána is KÖZÖS tulajdon lesz?

Mi ennek az értelme?

2019. ápr. 15. 17:52
 14/26 mindentudó99 ***** válasza:
#12 Hozzám 8s k8jöttek. F8gyelnek ezek
2019. ápr. 15. 18:15
 15/26 anonim ***** válasza:

#13-as okostojás!

Lehet hogy nem ezt kérdezte, és nem a véleményedre vagyok kíváncsi.

De butaságot csinál, és csak tanácsot adtam ha nem akarja megszopatni magát...

2019. ápr. 15. 18:17
 16/26 anonim ***** válasza:

Te már az 1-es válaszodnál is bebizonyítottad, hogy mekkora "lángész" vagy és az egész "segítségnyújtásod" arról szól, hogy a Kérdezőt próbálod riogatni nemlétező, vagy nem oda nem passzoló retorziókkal.

De felőlem azt csinálsz amit akarsz, ha neked jó, hogy szénné égeted magad!

Innentől akármit irkálsz nem válaszolok, mert nem szeretek galambbal sakkozni!

2019. ápr. 15. 18:27
 17/26 A kérdező kommentje:

Sziasztok!! Most csak az én nevemen lenne a ház, majd elmegyünk még ebbe az évbe és úgy szeretnénk megírni a szerződést hogy a feleségem kifizeti a részem amit ráköltöttem, azaz 1.4millio felét(600 helyet 750et) és akkor átkerűlne a nevére.

Szerintem ebbe nincs adó ellenes dolog, a vételár felét fizeti ki, ami jár nekem. Nem fogunk elválni, hosszú lenne leírní miért akarom így.

Nekem akkor nem kell adót fizetnem, azt a kis illetéket meg kibirjuk.

2019. ápr. 15. 18:56
 18/26 anonim ***** válasza:

Azért ügyvédet kérdezz meg, mert ezek felesleges körök. Házasságban szerzett vagyon közös. Mindegy, hogy kinek mennyi van a nevén, a vagyon fele-fele arányban oszlik meg. Ez a tulajdoni lapon nem szereplő "igény" kategória, mint tulajdon jog. Házasságon belül ajándékozhatsz is, az is illeték mentes, de végül is közös marad.

Szerintem, valamilyen vagyonmegosztási szerződést kell kötni és kész. Végül is csak azért kell, hogy, később ne pereskedjetek ezen.

2019. ápr. 18. 19:26
 19/26 A kérdező kommentje:

Szia!Igen tudom hogy ugyanúgy követelhetem a részem.

Ajándokozni nem akarom.

Van kettő gyermekünk, és előzö kapcsolatombol is van kettő. Nekik is ajándékozhatnám(a nálam lévőknek akarnám, csak utána ha én már nem leszek, nem szeretném hogy a másik kettő követelhetne belőle valamit is)."Kötelesrész"

Ha a feleségemnek ajándékoznám ugyan az lenne, nekik is lenne részük belölle, halálom esetén.

Így meg ha eladnám papíron a feleségemnek, akkor ha ő halna meg akkor csak a nálam lévők örökölnék. Én nem kérnék belölle hagyatéknál.

Nem tagadom meg a másik kettőt sem, csak nekik már van házuk. Remélem érthetően leirtam.

2019. ápr. 19. 12:51
 20/26 anonim ***** válasza:

Azt kellene,hogy megértsd, hogy amíg házasok vagytok, addig bármilyen formában variálsz, közös szerzeménynek fog számítani. Ha elajándékozod, ha megveszi.

Tök mindegy, hogy papíron kinek a nevén van a fele vagy az egész, az mindenképpen közös.

Akkor is közös szerzemény lenne, ha a házasságkötésetek alatt vettétek és a feleséged életében nem dolgozott, egy fillérrel nem járult hozzá semmihez, mert ezt mondja a jog.

Egy esetben számít különvagyonnak:

Ha a feleségednek volt pénze már a házasságkötésetek előtt, vagy örökölt valahonnan a házasságkötések alatt és az ingatlant ebből a pénzből veszi.

De ebben az esetben az ügyvédnek a szerződésbe bele kell foglalnia, hogy a vételár XY-né KÜLÖNVAGYONÁBÓL(!!!) került rendezésre, ezért kizárólagos tulajdona.

2019. ápr. 19. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!