Környék vagy a lakás fontosabb?
Újbudán éltem eddig,de úgy hozta a sors,hlgy Óbudára költöztem át.
Mindenki ódákat zeng arról,hogy milyen jó ez a rész. Hág nem tudom...szerintem 80-90%-ban öregek vannak mindenhol, a közlekedés katasztrófa és valahogy mimden messze van,hiányos.
Viszont a lakásomat imádom..
Újbudán a lakás volt kevésbé jó,viszont imádtam az egész környéket,közel volt az Allee,minden,valahogy sokkal otthonosabban éreztem magam.
Itt Óbudán alig várom hogy beérjek a lakásomba. Vásárolni, stb,mindent csinálni visszajárok Újbudára a bevált helyekre,Óbudán kb csak a lakásan tartózkodok.
Szerintetek melyik a fontosabb,a lakás vay a környék?
22N
Én az Óbudai Egyetemre jártam a 3. kerületben, lényegében nagyjából az Óbuda nevű városrészbe, így konkrétan.
Imádtam azt a környéket. Szerintem meg lehet szeretni.
Nyugodt, de mondjuk én utálom a tömeget, a nyüzsgést. Nekem az ideális az, ha egyedül vagyok az utcán.
Óbudán sok kisboltot ismertem meg a 3,5 év alatt, van több nagyobb is, Praktiker, Stop-Shop, Europark (ha úgy hívják, ami a villamosvégállomásoknál van).
Szóval nem tudom, pontosan hol laksz, de van ott sokminden. :)
A közlekedés tényleg egy katasztrófa.
Újbudán, ahol dolgozom, pont azt nem szeretem, hogy se egy kisbolt, pékség alig az is kp-s és katasztrófa, közértek messze egymástól, kajálda konkrétan nincs normális.
Cserében normális a közlekedés, még több zöld van, valahogy "nyugatibb", barátságosabb a hangulat.
A konkrét kérdésre válaszolva, nekem mindkettő egyformán fontos lenne.
Nem tudnék meglenni kényelmetlen lakásban de nem tetsző környéken se.
A környék a fontosabb, mert azon lehetetlen változtatni.
Igaz a lakás alapterületén sem. :DDD
Viszont, ha le van lakva, nem tetszik a fűtés kialakítása, akkor - ha költségesen is - azon tudsz változtatni.
Mondjuk a rossz környék nálam nem azt jelenti, hogy idősek járkálnak az utcán körülöttem, hanem azt, hogy drogos, agresszív alakok, és gyakori az utcai rablótámadás, lakásbetörés. A közlekedés már egy reálisabb érv. Barátod meg bárhol lakhat, hacsak nem a sarki közértben ismerkedsz.
Sajnosmivel egyetemista vagyok és albérlet,nem nagyon tudtam válogatni,sürgetett az idő.így kerültem Óbudára.
A lakás gyönyörű,tényleg imádom.
Valamennyire bevált,hogy visszajárok vásárolni,intézkedni Újbudára,fél óra az út egy villamossal,szóval nem vészes...vsak hát jobb lenne ott lakni.
Saját lakást majd biztosan ott fogok venni:)
Nyilván a környék.
Én Óbudán sokat laktam, Újbudán sokat dolgoztam - szerintem Óbuda mérföldekkel jobb, de ez nyilván szubjektív.
Én úgy érzem, neked az a bajod, hogy Újbudához szoktál (konkrét üzletek), nem is ismered Óbudát, mint ahogy barátaid sincsenek ott.
Két választásod van: vagy begubózol, és sírsz, hogy minden milyen sz*r és elköltözöl, amint lehet, vagy nyitott leszel, felfedezed a környéket és szerzel itt is barátokat.
Én is laktam átmenetileg olyan albérletben, ahol nem szerettem a környéket, csak a lakást, de az albérlet ára és állapota messze kárpótolt a környék miatt, úgy vettem ki, hogy ezzel tisztában voltam, ezért nem is "sírtam" miatta, nem éreztem, hogy ez rossz hatással lenne a hangulatomra.
Nem sírok,igazából elvagyok így,hogy visszajárok újbudára mindenért,fél óra az út...nem a világvége.
Csak majd hosszútávon saját lakást ott alarok mindenképpen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!