Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Környék vagy a lakás fontosabb?

Környék vagy a lakás fontosabb?

Figyelt kérdés

Újbudán éltem eddig,de úgy hozta a sors,hlgy Óbudára költöztem át.

Mindenki ódákat zeng arról,hogy milyen jó ez a rész. Hág nem tudom...szerintem 80-90%-ban öregek vannak mindenhol, a közlekedés katasztrófa és valahogy mimden messze van,hiányos.

Viszont a lakásomat imádom..

Újbudán a lakás volt kevésbé jó,viszont imádtam az egész környéket,közel volt az Allee,minden,valahogy sokkal otthonosabban éreztem magam.

Itt Óbudán alig várom hogy beérjek a lakásomba. Vásárolni, stb,mindent csinálni visszajárok Újbudára a bevált helyekre,Óbudán kb csak a lakásan tartózkodok.

Szerintetek melyik a fontosabb,a lakás vay a környék?

22N

2019. márc. 16. 08:38
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Ja valamint azt elfelejtettem hozzátenni,hkgy a barátaim 70-80%-a is Újbudán lakik,Óbudán kb semmi ismerős sincsen .
2019. márc. 16. 08:39
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Én az Óbudai Egyetemre jártam a 3. kerületben, lényegében nagyjából az Óbuda nevű városrészbe, így konkrétan.

Imádtam azt a környéket. Szerintem meg lehet szeretni.

Nyugodt, de mondjuk én utálom a tömeget, a nyüzsgést. Nekem az ideális az, ha egyedül vagyok az utcán.

Óbudán sok kisboltot ismertem meg a 3,5 év alatt, van több nagyobb is, Praktiker, Stop-Shop, Europark (ha úgy hívják, ami a villamosvégállomásoknál van).

Szóval nem tudom, pontosan hol laksz, de van ott sokminden. :)

A közlekedés tényleg egy katasztrófa.

Újbudán, ahol dolgozom, pont azt nem szeretem, hogy se egy kisbolt, pékség alig az is kp-s és katasztrófa, közértek messze egymástól, kajálda konkrétan nincs normális.

Cserében normális a közlekedés, még több zöld van, valahogy "nyugatibb", barátságosabb a hangulat.

A konkrét kérdésre válaszolva, nekem mindkettő egyformán fontos lenne.

Nem tudnék meglenni kényelmetlen lakásban de nem tetsző környéken se.

2019. márc. 16. 09:31
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Számomra mindkettő egyforma súllyal esett latba, amikor lakást kerestem. Számomra nem sokat jelentene egy "remek" lakás, ha a környék nem ideális, és fordítva.
2019. márc. 16. 09:51
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

A környék a fontosabb, mert azon lehetetlen változtatni.

Igaz a lakás alapterületén sem. :DDD

Viszont, ha le van lakva, nem tetszik a fűtés kialakítása, akkor - ha költségesen is - azon tudsz változtatni.

Mondjuk a rossz környék nálam nem azt jelenti, hogy idősek járkálnak az utcán körülöttem, hanem azt, hogy drogos, agresszív alakok, és gyakori az utcai rablótámadás, lakásbetörés. A közlekedés már egy reálisabb érv. Barátod meg bárhol lakhat, hacsak nem a sarki közértben ismerkedsz.

2019. márc. 16. 10:33
 5/13 A kérdező kommentje:

Sajnosmivel egyetemista vagyok és albérlet,nem nagyon tudtam válogatni,sürgetett az idő.így kerültem Óbudára.

A lakás gyönyörű,tényleg imádom.

Valamennyire bevált,hogy visszajárok vásárolni,intézkedni Újbudára,fél óra az út egy villamossal,szóval nem vészes...vsak hát jobb lenne ott lakni.

Saját lakást majd biztosan ott fogok venni:)

2019. márc. 16. 11:08
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván a környék.

Én Óbudán sokat laktam, Újbudán sokat dolgoztam - szerintem Óbuda mérföldekkel jobb, de ez nyilván szubjektív.

Én úgy érzem, neked az a bajod, hogy Újbudához szoktál (konkrét üzletek), nem is ismered Óbudát, mint ahogy barátaid sincsenek ott.

Két választásod van: vagy begubózol, és sírsz, hogy minden milyen sz*r és elköltözöl, amint lehet, vagy nyitott leszel, felfedezed a környéket és szerzel itt is barátokat.

Én is laktam átmenetileg olyan albérletben, ahol nem szerettem a környéket, csak a lakást, de az albérlet ára és állapota messze kárpótolt a környék miatt, úgy vettem ki, hogy ezzel tisztában voltam, ezért nem is "sírtam" miatta, nem éreztem, hogy ez rossz hatással lenne a hangulatomra.

2019. márc. 16. 11:36
 7/13 A kérdező kommentje:

Nem sírok,igazából elvagyok így,hogy visszajárok újbudára mindenért,fél óra az út...nem a világvége.

Csak majd hosszútávon saját lakást ott alarok mindenképpen

2019. márc. 16. 12:12
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Csak ha átjárkálkálsz mindenért Újbudára, annak semmi értelme nincs:( - ha ilyen elzárkózó vagy, én visszaköltöznék.
2019. márc. 16. 12:17
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem éltem ott de én is meg vok győződve hogy Óbuda szuper hely. :) Nem tudom melyik részén laksz de ott a Flórián, egy plaza, piac.. Szerintem mindkettő egyforman fontos ha lehet ilyet mondani.
2019. márc. 16. 13:56
 10/13 anonim ***** válasza:
70%
Visszajársz bevásárolni? Bocs, de ez egész egyszerűen hülyeség. Én laktam Óbudán, nem igazán szerettem, el is költöztünk, de vásárolni egész jól lehetett ott.
2019. márc. 16. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!