Készpénzes vevő vagy hitelre vásárló?
KP- gyorsan megkapod, biztosan megkapod.
Mostanában több olyat is hallottam, hogy a pozitív előzetes hitelbírálat ellenére sem utalták ki végül a hitelt, ami igaz, főleg a vevőnek igazi szívás, mert bukja a foglalót, de azért az eladónak is kellemetlen:(
#2-es, persze, szerintem még azt is bele kell írni, hogy ilyen esetben az eladó még tapsikoljon is örömében...
Foglaló. Ízlelgesd a szót, jelentését. Foglalást teszel valamire, amiért az eladó biztosítja számodra, hogy x ideig fenntartja részedre a vásárlás jogát. De ha ez nem az ő hibájából valósul meg, akkor pontosan ezt a "foglalás" díját fizeted ki számára. Magyarul: jár neki. Időt és lehetőséget vettél el tőle, melynek ez az ára.
Ne is legyen ez kérdés, az a biztos,ha valakinek a zsebében ott van a vételár.
Mi adtunk el ingatlant kp-s vevőnek, és vettünk is kp-s vevőként.
Az eladásnál is előny volt. Nem is foglalózott a vevő, megegyeztünk szombaton, hétfőn bevittem az ügyvédjének az összes szükséges papírt, adatot, kedden pedig mentünk aláírni a szerződést. Amíg az ügyvédi irodában voltunk az egyik családtag átutalt a pénzt a számlánkra.
Többért el tudtuk volna adni hitelesnek, de mindent mérlegeltem és nem vártunk erre.
A vásárlásnál az eladónak hitel/CSOK volt a lakáson, és az eladás közben már épült az új lakása. Szinte napra kellett teljesítenie a fizetési ütemeket, közben pedig töröltetni az általunk foglaló+vételár előlegként kiegyenlített hitelt, és az Általa letéti számlára visszafizetett CSOK-ot. Ők is azért engedtek az árból mert kp-s vevők voltunk, így amikor esedékessé vált azonnal utaltunk.
Az a biztos egyébként is ami rendelkezésre áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!