Elmagyaráznátok ez hogy működik?
Nem értem mi kiadásban a különbség ha kettőtök nevére íratjátok vagy ha haszonélvezeti és tulajdonjogként van bejegyezve?
Az illetéket mindkét esetben kell fizetni ha tulajdonos, ha haszonélvező vagy.
Én úgy értelmeztem,hogy 4% a vagyonszerzési illeték, ami megoszlik a tulajdonos és a haszonélvező között.
És bocs', ha annyi pénzt rászántatok,hogy megvetetek egy házat már ne kelljen annyira másra a pénz,hogy a tulajdonjogot ne rendezzétek úgy,ahogy azt tényleg mindketten valósnak/jogosnak gondoljátok. Ha közös pénzből vettétek úgy tisztességes,hogy mindkettőtök nevén van.
"még nincsenek meg a papírok. Csak az ügyvédnél van az úgynevezett foglaló"
A szerződéskötés pont a foglaló átadásával egyidőben van.
Tehát akkor minden papír megvan már.
Te Kérdező, jobb időtöltésed nincs, mint kamu lakásvásárlásokról topicokat nyitni?
Az ügyvédnél lerakott pénz előleg legyen,és ne foglaló.
Ha valami mégis közbe jönne,és elállnátok a vételtől,az előleg vissza jár ,de a foglaló nem .
Anélkül, hogy mondtad volna, hogy nem a magyar jogrendszerről van szó?
Bár volt több külföldi vevőm, semmi különbség nem volt a polgári jogrendszerek között...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!