Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Elmagyaráznátok ez hogy működik?

Elmagyaráznátok ez hogy működik?

Figyelt kérdés
Nem értek az ilyenekhez mivel mindig ki lettem hagyva az ilyen dolgokból. Tehát most vettünk a férjemmel egy közös házat, de mivel fontosabb dolgokra is kell a pénz, minthogy kettőnk nevére írassuk,így úgy döntöttünk hogy az én nevemre lesz íratva és az övé lesz az élvezet. Ez így korrekt ugye? Nem lehet ebből probléma ha a későbbiekben másképp alakul a viszonyunk? Egyikünk se birja a masikat kitenni ugye? Magyarázzátok el légyszíves.
2019. febr. 23. 13:38
1 2
 11/19 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Én azt nem értem hogy írod hogy fontosabb dolgokra is kell a pénz. Miért? Semmi plusz költség hogy kire mi van írva. Simán osszátok meg felesbe a tulajdonjogot. Semmi haszonélvezet ne legyen. Különben földönfutó leszel ha véletlen elváltok hiába vagy tulajdonos. Ne csinálj hülyeséget ezzel a haszonélvezettel.
2019. febr. 23. 16:22
 12/19 anonim ***** válasza:
80%

Nem értem mi kiadásban a különbség ha kettőtök nevére íratjátok vagy ha haszonélvezeti és tulajdonjogként van bejegyezve?

Az illetéket mindkét esetben kell fizetni ha tulajdonos, ha haszonélvező vagy.

Én úgy értelmeztem,hogy 4% a vagyonszerzési illeték, ami megoszlik a tulajdonos és a haszonélvező között.

És bocs', ha annyi pénzt rászántatok,hogy megvetetek egy házat már ne kelljen annyira másra a pénz,hogy a tulajdonjogot ne rendezzétek úgy,ahogy azt tényleg mindketten valósnak/jogosnak gondoljátok. Ha közös pénzből vettétek úgy tisztességes,hogy mindkettőtök nevén van.

2019. febr. 23. 16:27
 13/19 A kérdező kommentje:
Nálunk (szerbia) ha 2 névre iratjuk az dupla pénz.
2019. febr. 23. 16:44
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

"még nincsenek meg a papírok. Csak az ügyvédnél van az úgynevezett foglaló"

A szerződéskötés pont a foglaló átadásával egyidőben van.

Tehát akkor minden papír megvan már.

Te Kérdező, jobb időtöltésed nincs, mint kamu lakásvásárlásokról topicokat nyitni?

2019. febr. 23. 16:58
 15/19 anonim ***** válasza:
13%

Az ügyvédnél lerakott pénz előleg legyen,és ne foglaló.

Ha valami mégis közbe jönne,és elállnátok a vételtől,az előleg vissza jár ,de a foglaló nem .

2019. febr. 23. 16:59
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Nos, magyar embereket kérdezgetsz egy magyar fórumon magyarul szerb jogról? Ez komoly???
2019. febr. 23. 16:59
 17/19 anonim ***** válasza:
91%

Anélkül, hogy mondtad volna, hogy nem a magyar jogrendszerről van szó?

Bár volt több külföldi vevőm, semmi különbség nem volt a polgári jogrendszerek között...

2019. febr. 23. 17:01
 18/19 anonim ***** válasza:
Nem egyáltalán nem korrekt. Sokkal korrektebb ha csak 2 tulajdonos van 1/2.
2019. febr. 23. 20:09
 19/19 anonim ***** válasza:
Biztosan nem mennék így bele. Anyagi szempontból az a legjobb, ha mindketten a beletett pénz arányában kaptok tulajdonjogot. A haszonélvezet tök fölösleges jelen esetben, csak bonyolítja a helyzetet, ha külön váltok.
2019. febr. 24. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!