Új ház építése jobb vagy kész ház vásárlása?
Fiatal házasok vagyunk, van valamennyi gyűjtött pénzünk.Már egy ideje keresgélünk kertes házat, de valahogy ahol lakunk és ahol dolgozunk nem találunk megfelelőt.
Mennyibe kerülne most egy 2-3 szobás, nappalis ház felépítése?Telek lenne.Nem valami extrém nagy ház,lehető legolcsóbban kihozva.
Mik a nehézségek, mennyi idő mire lakhatóvá tehető?
Saját tapasztalatokat szeretnék, aki építkezett mostanában.
300-350.000 Ft/nm + telek, kerítés, kertrendezés stb.
Az építés nehéz, sok energia és idő. Szakemberek, mindenki le akar nyúlni, rengeteg mindent neked kell felügyelni. Vagy kulcsrakészen építtetsz, az kicsit több, de könnyebb, gyorsabb
Én mindenképpen egy régebbi jól megépített házat vennék, hiszen abba azonnal be tudnék azonnal költözni. Azután felújitgatnám.
Mostani eladásra épült "házat" biztosan nem vennék, mert a legtöbbje eladásra épített szemét.
2 dolog jellemzi a mai épült házakat:
drágák, és sz...arok.
Láttam olyan házat, ami 3 éve épült, és 10 cmt süllyedt az épület, összes fal végigrepedve.
Én is amondó vagyok, hogy egy 6-8 éves házat kell venni, az még viszonylag új, de már nem mozog annyira, nem repedezik. Meg akkor még szakemberek dolgoztak az építőiparban.
Ja, és azzal számolj, hogy húzódik az idő rendesen, szóval 2-3 évnyi albérlet még legyen félretéve, +10% minimum a ház kiindulási árához képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!