Mit kell tanulni ahhoz, hogy ingatlanközvetítő lehessek?
Érettségi + ingatlanos OKJ tanfolyam kötelező!
Angol és jogsi nem árt.
Ingatlanközvetítő OKJ illetve van külön értékbecslő is (ez pluszban van). Érettségire épülő képzés. Vállalkozóival lehet csak csinálni.
Illetve még ha ennyire fiatal vagy, javasolnám a lakberendezőt is, manapság különböző designer irányzatokkal (amit írsz az alapján), illetve műszakilag nem tudom hogy állsz, hogy szeretnél-e esetleg építőmérnök lenni, vagy hasonló.
Magához az ingatlanközvetítéshez is lehet kapcsolni dolgokat, szolgáltatásokat, tehát pl. konkrétan a lakberendezést, illetve akár szakembert ajánlani, akár ez a szakember a családban is lehet, bármit, ami az ingatlan feljesztéséhez kapcsolható. (vevő megveszi, először is felújítja).
Mi vásároltunk ingatlant közvetítőn keresztül, ismerősi/baráti körömben is van ingatlanos.
A végzettségen kívül nagyon fontos,hogy tudj megfelelően kommunikálni.A külsőd is az, bár bizonyára csinos vagy. Én eleve bizalmatlan voltam, és kétkedve álltam ahhoz az értékesítőhöz aki barátságtalan volt, vagy épp" túl közvetlen, nem tudott kommunikálni, sokat, fölöslegesen beszélt, vagy ennek az ellenkezője, még a kérdéseimre is alig válaszolt.
Hidd le, az első benyomás fontos a külsőre és a kommunikációra vonatkozóan itt is, hiszel eladsz.És ez bizalom kérdése is,tehát megnyerőnek kell lenned azzal szemben is, akit a hátad mögé kívánnád.
Végtelen gerinctelen természet kell hozzá.
Egy kis OKJ mellékesen
Nem értem hogy miért pontozták le az 5-öst, pedig nagyon is igaza van. Lehet ,hogy kell hozzá érettségi és kommunikációs képesség ,viszont becsületes, egyenes ,korrekt ember nem él meg ebben a szakmában!
Az ingatlanos szakma a trükközésről ,a megvezetésről, hazugságról a vevő behálózásáról szól.
Ha egyenes és lelkiismeretes ember vagy akkor ez a szakma nem neked való.
Szerintem tanulj inkább valami tisztességes szakmát, mert az ingatlanközvetítő szakma sajnos nem az. Ha szeretsz házakkal lakásokkal foglalkozni tervezni, akkor építészmérnök, építési vállalkozásban tervező, tanulhatsz statikusnak .
Bármilyen építkezéssel kapcsolatos dolgot tanulj csak ne menj ingatlanosnak!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!