Új építésű lakást vásároltam a legfelső szinten. Folyamatosan zúg valami a tetőn, ez behallatszódik a lakásba, elviselhetetlen monoton zaj. Vissza kérhetem az árát a lakásnak?
A gépi szellőztetés, vagy elképzelhető, hogy levegős hőszivattyú zaját hallod. Ha mély a hang, és a falakon is érzed hogy terjed, akkor testhangról beszélhetünk, amit az okoz, hogy a forgó-gépnek elégtelen a rezgéscsillapítása.
Mindenre van műszaki megoldás, ne hagyd annyiban, oldják meg, nem a te feladatod. Nyilvánvaló tudják mi a probléma, csak lehet a zaj kiküszöbölése tizenmilliós nagyságrendű költséggel is járhat, és ezt így átadás után már nem akaródzik bevállalni senkinek sem. A tervező, kivitelező, fővállalkozó már elköltötte a lét, ilyenkor a zsebbe kell nyúlni. Az időfaktor ilyenkor nagyon fontos, mert a felelősök az időhúzásra játszanak, és előfordulhat az a helyzet is, hogy látszólag segítőkészek, aztán egy nap azt veszed észre hogy már senki sem veszi fel a telefont, mert közben sikerült minden projekt céget eltüntetni. Ha kell menj elébe a dolgoknak, kérjél fel független akusztikus szakértőt, azt az egy-két százezret ne sajnáld ha már 50 milát kiadtál a kecóért,és keress meg egy ügyvédet.
Az utolsó leírta a lényeget. Valószínű az agyondícsért hőszivattyú lesz a ludas, aminek "elfelejtették" megoldani a hangszigetelését. Ha a kivitelező passzolja, akkor a társasház köteles megcsináltatni.
Ne hagyd annyiban, fordulj ügyvédhez mihamarabb.
sajnos az újépítésű ingatlanok "szarból várat, összesapva, de legalább drágán" elv mentén épülnek. gondolom a rezgéscsillapítást elvitte a nyuszi.
aztán majd hamarosan jön a falrepedezés, rejtélyes nyílászáró problémák, burkolatproblémák, meg a beázás, meg a csőtörés.
szerintem add el, amíg csak ennyi baj van vele, és vegyél egy panellakást metróvonal mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!