Legfelső emeleten levő lakást venni tényleg butaság?
Beázás törvényszerű? Nem lehet ezt előre látni mondjuk a ház állapotából? Milyen más hátrányai lehetnek a legfelső emeleti lakásnak?
Milyen költségekkel járhat ha beázik mondjuk?
Kinéztünk egy lakást, és már másfél millióval levitték az eredeti árát, mert senkinek nem kell, merthogy legfelső emeleten van.
Kiegészítést írnék #1,2 hozzászólók válaszaihoz.
Tényleg melegebb nyáron a napsütés miatt és valszeg fák sem érnek fel odáig. Ugye egyel kevesebb szomszéd van, ami miatt télen többet kell fűteni, ami egyéni órás mérésnél számít. Kevesebb a zaj, jobb a kilátás, több fény van.
Eső miatt lehet beázás, ez a tető állapotától függ. Ha megtörténik, a lakóközösségen múlik mennyire gyökerek, vagy együttműködőek. Cserébe feletted levő szomszéd sosem fogja eláztatni a lakásod, nem fognak görkorcsolyázni, és döngetni az ágyat feletted.
Lift hosszútávon nagyon fontos, ha szeretnél megöregedni, vagy elpasszolni később a lakást.
Az eddigiek jókat írtak.
Csak kiegészítés: ha a tetőről beázol, azt a társasház biztosításának állnia KELL.
Mivel nincs feletted szomszéd, egyedi mérésű távfűtésnél ez korrekciós szorzót jelet. ( Magyarul, azonos "fűtési egységre" kevesebb díjat kell fizetned.)
Ha lift nincs, akkor ugye nem kell magyarázni a hátrányt?
Legfelső emeleten lakok, lapostetős házban. Az, hogy az én fejem felett senki nem ugrál, az szuper. Ez a tető dolog nálunk úgy van, hogy mindig is lehetett szólni a mindenkori közös képviseletnek, egyszer volt valami nedvesedés, pont utána évben csinálták megint a tetőt. A tető karbantartását maguktól kezdeményezik mindig. Nálunk viszonylag kicsi a lakóközösség, nem panel. Egy tízemeletesben nem tudom, mik történnek (mennyire együttműködőek), mindenesetre a tető a társasház "sara" minden esetben. A lakás melegebb. Ennek három évszakban csak és kizárólag előnye van. Hát nyáron, ha meleg van, akkor van redőny, esetleg klímát. Nem tudom, a tetőtéri lakás melegebb-e az enyémnél.
A lift az fontos kérdés. Jó, ha van, itt nincs.
Azt gondolom, hogy meg kell nézni alaposan a házat, esetleg kicsit puhatolózni, milyen a közösség, de én úgy érzem, jobban félnek ettől az emberek, mint kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!