Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Egérpiszok szerű dolog hullik...

Egérpiszok szerű dolog hullik be az ablaktábla és a (külső) redőny közé. (Az ablak tokjába. ) Panellakás legfelső emeletén. Mi lehet az?!

Figyelt kérdés

Ez 3 hete így megy, azelőtt soha nem történt ilyen.

Először denevérekre gondoltunk, de mikor ma délben észrevettem egy friss adagot (vagyis nem szárazat), kénytelen voltam kizárni őket, hiszen ők nappal alszanak. Naponta többször kell emiatt takarítani és egyre több piszok jön le. Mivel nem tudom mi is ez, nem tudom megoldani tartósan a kérdést.

Még valami: úgy tűnik, hogy a redőny (ablak felett felszerelt) tokja és a fal közötti pár milliméteres részen peregnek le ezek a darabok, másként nem eshetnének az ablak tokjába, csak az ablakon kívülre. Létezik, hogy ebbe a redőny tokba beköltözött egy egér? 10. emeleten nehéz elképzelni, de hátha...

Nagyon köszönöm a válaszokat előre is!

2011. aug. 30. 21:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Milyen redőny, valami régifajta? Mert azokat még ki lehet nyitni belülről, és ha le van engedve, akkor telesen belátni... Javaslom nézz bele, ha működik!
2011. aug. 30. 22:05
 2/14 A kérdező kommentje:
Nem régi, csak két éves, modern konstrukció. De sajnos nem tudok belenézni, túl magasan van, plusz a tizedik emeleten lakunk...
2011. aug. 30. 22:20
 3/14 anonim ***** válasza:
72%

Ha egérpiszokra hasonlít, az egérpiszok. Pláne ha újra termelődik mindig.

Lehet kapni ragacsos egérfogót. Nagyon erős ragasztó. Rákened egy karton lapra, és oda teszed pár napra, ahol gyanítod őket mászkálni. Ha megvannak, kidobás előtt ne felejtsd el őket agyoncsapni valamivel, mert ez csak megfogja őket.

Tudom, nem valami humánus, de hatásos. :S

2011. szept. 2. 22:00
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Na igen, a modernek szétszedhetetlenek.

Viszont formatervezettek szoktak lenni, nem tudom elképzelni, hogy olyanba befészkeltek volna.

Szoktad fel-le húzni a redőnyt gyakran? Emellett sem hinném, hogy bírnák.

Egyébként mennyire vizsgáltad, nem valami apró kihalt bogárkolónia? Láttam már egérkaki méretűt...

2011. szept. 2. 22:39
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy válaszoltatok!

Nagyon úgy néz ki, hogy denevérek csinálják, mivel a redőny tokját alaposan megvizsgáltuk és kizárt, hogy egy kisebb emlős bele tudjon mászni.

Kísérleteztem két napig: azt feltételezve, hogy a fényre jövő bogarakra nyomulnak a denevérek (direkt az ablakunk felett várakozva) lehúztam a redőnyt estére. A kísérlet eddig bevált. Elmaradtak a kakik.

Mondjuk akkor sem fogom megérteni, hogy tudtak összehozni minden éjjel ekkora adagokat! Egy jó maréknyit minden reggelre...

Remélem tényleg ők voltak és nem csak egyéni mázli ez a két nap, amikor nem volt "termés":)

2011. szept. 3. 00:05
 6/14 anonim ***** válasza:
Én amikor szültem és a kórházban voltam két hónapot,akkor ugyanezt csinálták a denevérek.Iszonyat volt,annyira förtelmesen büdös volt,hogy el kellett költöznöm abból a kórteremből.+állandóan visítoztak is.Végül szét kellett szedni az egész redőnytokot,és kitakarítani az egészet.
2011. szept. 3. 11:50
 7/14 anonim ***** válasza:

Tényleg, a denevérk@ki is olyan, bár asszem valamivel nagyobb.

Nekünk a kamrába járnak be aludni, minket nem zavar, ott úgyis kosz van. Viszont hasznosak, mert állítólag szúnyogokat is sokat kajálnak...

Én szeretem a denevéreket, jópofák.

Azért örülj nekik te is egy kicsit, főleg, hogy nem igazi egerek.. na azok tudnak kárt okozni....

2011. szept. 3. 22:17
 8/14 A kérdező kommentje:

De hogy tudnak bemászni a redőny tokjába? Elvileg az egy zárt dobozszerűség...

Eddig kedveltem őket valamennyire, de a rengeteg kaki takarítás óta már nehezemre esik.

2011. szept. 4. 10:36
 9/14 anonim ***** válasza:

Hát a redőny lécei és a tartó tok széle közt azért van némi rés, ahol ugye begördül a redőny.. Talán valamelyik részen szélesebb is akár.

Egyébként pedig minél fentebb van húzva a redőny, annál nagyobb ez a rés. Ha levan engedve teljesen, akkor egész kicsi a rés, épp akkora csak, mint a redőny tartóoszlopának azon része, ami a tok és a lécek közé megy.

Ha fel van húzva, azért nagyobb, mert ahogy egyre nagyobb lesz fent a tekercs, egyre közelebb kerül a redőny az ablakhoz, és a sín tartja lentebb kifele. Leengedve meg a sínben levő rész van közelebb az ablakhoz, és fent a tokban a felső pár centi általában kifelé áll el, kintebb van tartó, amire tekeredik, csak ezt ugye a toktól nem látjuk, s emiatt kisebb a rés.

Ekkor leengedve már talán annyira kicsi a rés, hogy nem küszködik a denevér, hogy oda bemásszon, inkább keres megközelíthetőbb alvóhelyet. Tehát lehetséges az is, hogy most nem azért tűntek el az állatkáid, mert a leengedett redőny miatt nem szűrődik ki fény, ami odavonzza a denveréreledel rovarokat, hanem csak egyszerűen nem férnek be oda. Ki tudja.

A denevér vak sötétben is jóllakik, valahol olvastam, hgoy ilyen ultrahangokkal tájékozódik vagy mi. És érzi milyen messze vannak tőle a tárgyak/fák/rovarok/ember/bármi, és simán elkapja a szúnyogot vaksötétben. És sokat alszik éjszaka is.

2011. szept. 5. 10:34
 10/14 erika1994115 válasza:
Nekem is ugyan ez a problémám, csak mi a 4. emeletn lakunk, és minden napos a dolog.
2013. jún. 22. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!