Magasfeszültség a pincében?
Voltam olyan panel lakásban a IV. Emeleti lakásban is hallani lehetett a trafó ház búgását, úgy viszik a falak a hangot.
Én érzékeny vagyok az ilyen mély hangokra, nekem biztos nem kéne ilyen lakás.
Egyszer elmegyek megint, lefényképezem, ha még változatlan az állapot, mert valamikor 2000 körül láttam, Diósdon az üdülőterületen van egy hosszú telek, a hosszabbik oldallal párhuzamosan megy egyik oldalon a 220 kV, a másik oldalon a 120 kV (a szomszédos telkek fölött), a telek utcafronttal ellentétes végén a telek fölött megy a 20 kV (utcával párhuzamosan), az utcán meg azon az oldalon a kisfeszültség. Na, ott lehet, hogy még a szúnyogok se szállnak. :) Ez a tréfa helye volt, mert az áram és a távolság számít, az áram nem nagy, a távolság viszont igen. De a hivatalos határértékeket ott sem haladja meg.
Hivatalos, szabványos értékek meg tájékoztató az Országos Joliot Curie... de lehet, hogy ez a régi neve hivatal, a gogole megtalálja oldalán vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!