Magasfeszültség a pincében?
Budapest? Akkor névlegesen 10000 V. Hát, az igazság egyfelől az, hogy van bizony ezekben mágneses tér, ami át is megy a falon, ha régi építésű, akkor nagyobb, ha átépítették vagy új, akkor kisebb. A katódsugárcsöves monitorokat például zavarta a felette levő földszintes egységben - de épp ezért felette általában a közös képviselő irodája volt, nem pedig lakás (csak 89 után a pénz utáni lihegésben ezeket eladták lakásnak, onnantól kezdve jöttek a problémákok, de ez most nem kérdés). Meg kéne méretned. Onnan kezdve viszont jön a második igazság:
Ha hókuszpókuszos ember jön mérni, akkor úgyis azt fogja mondani, hogy ártalmas. Ha normális műszaki, az meg azt, hogy nem, mert vannak nemzetközi - és ezáltal magyar - előírások, azokat a határértékeket meg nem fogja elérni.
Kb 1980 ban épült budapesti panellakás.
Sajnos méretni nincs idő, elkapkodják az elől a lakást aki totojázik.
"Ez mit jelent és mennyire káros? "
Nagyon káros, azért van odaírva ez is:
"Érintése életveszélyes!"
.
Az épület alapozása biztosan vasbeton, az pedig árnyékoló hatású. A pincék közt is vasbeton fal van, ami úgyszintén.
A magam részéről én nem törődnék azzal a táblával, a lakásra koncentrálnék.
Most lettem figyelmes:
"a konnektorban 220 v van"
Tévedés! A konnektorban névlegesen 230V van!
Az pedig, hogy mi a 'nagyfeszültség', nem "szerintem"-re történik, hanem szabványi előírás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!