Ha a telkem elbirtoklásától tartok, mik azok a legolcsóbb, legegyszerűbb esetleg ingyenes hivatalos eljárások amiknek nyoma marad s így kétséget kizáróan bizonyitja hogy foglalkoztam vele?
#17-es válaszodhoz Kérdező (13-as vagyok)
Több bizonyítékod is van, nem csak az irattárban keresgélés.:)
- a tértivevényes igazolás visszaérkezik hozzád az önkormányzat pecsétjével és az átvevő aláírásával, amit hozzátűzöl a másolathoz (mert az ilyesmi másolattal készül)
- az önkormányzat válasza (30 napon belül KÖTELESEK válaszolni!) amit szintén hozzátűzöl a paksamétához, beleteszed egy dossziéba és ráírod, hogy "Telek ügyek".
Továbbiakban csak az a dolgod, hogy erre a dossziéra nagyon vigyázz!
n jó csak ezek nem túl gyenge bizonyítékok? mert hamisíthatóak. Az Önkormányzati irattár meg (remélem) a bíróság előtt is hiteles.
Igaz az ajánlott levél száma is megvan a posta irattárában hogy valódi (elvileg) na de az bizonyítja hogy otthon jártam h kaptam egy levelet a címemre az önkormányzattól? Igaz ha átvettem akkor nyilván voltam otthon...
De ha ez számít akkor még egy önmagamnak irt ajánlott levél is bizonyítja h voltam otthon ha átvettem.
"na de az bizonyítja hogy otthon jártam h kaptam egy levelet a címemre az önkormányzattól?"
De nem az "otthonjárás" a lényeg, hanem, hogy foglalkozol a telkeddel.
De a lényeget leírták, bekerített telken nem egyszerű az elbirtoklás, hisz az "elbirtokló" tudja, hogy nem az övé.
Kérdező!
Neked nem kell otthon járnod soha, nem tudom ezt honnan veszed! Lehet neked megbízottad is a kaszálásra, akit te fizetsz, senki nem kötelez, hogy neked kell végezned.
A lényeg, hogy legyen nyoma, hogy te nem mondasz le a telekről, a tulajdonodban akarod tartani. (önkormányzatnak írt levél!)
De elég egy feladott csekk, vagy számla is, akármilyen költségéről a teleknek. Lehet az a tetőjavítástól kezdve egy villanykörtecseréig bármi.
Jó, hogy megteszed a szükséges intézkedéseket és bebiztosítod magad, de ahogy már előttem leírták, nem olyan egyszerű az elbirtoklás és különösen nem bemondásra megy.
Írd meg azt a levelet és nyugodj meg!
"villanykörtecseréig bármi"
Akkor elég egy áfás számla a kérdéses ház címére?
Apropó ha be vagyok oda jelentve az önmagában nem elég?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!