Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha a telkem elbirtoklásától...

Ha a telkem elbirtoklásától tartok, mik azok a legolcsóbb, legegyszerűbb esetleg ingyenes hivatalos eljárások amiknek nyoma marad s így kétséget kizáróan bizonyitja hogy foglalkoztam vele?

Figyelt kérdés
2019. jan. 30. 12:18
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

#17-es válaszodhoz Kérdező (13-as vagyok)

Több bizonyítékod is van, nem csak az irattárban keresgélés.:)

- a tértivevényes igazolás visszaérkezik hozzád az önkormányzat pecsétjével és az átvevő aláírásával, amit hozzátűzöl a másolathoz (mert az ilyesmi másolattal készül)

- az önkormányzat válasza (30 napon belül KÖTELESEK válaszolni!) amit szintén hozzátűzöl a paksamétához, beleteszed egy dossziéba és ráírod, hogy "Telek ügyek".

Továbbiakban csak az a dolgod, hogy erre a dossziéra nagyon vigyázz!

2019. jan. 30. 16:41
 22/26 A kérdező kommentje:
a gaz még könnyebben is nő mint a vetemény
2019. jan. 30. 16:49
 23/26 A kérdező kommentje:

n jó csak ezek nem túl gyenge bizonyítékok? mert hamisíthatóak. Az Önkormányzati irattár meg (remélem) a bíróság előtt is hiteles.

Igaz az ajánlott levél száma is megvan a posta irattárában hogy valódi (elvileg) na de az bizonyítja hogy otthon jártam h kaptam egy levelet a címemre az önkormányzattól? Igaz ha átvettem akkor nyilván voltam otthon...

De ha ez számít akkor még egy önmagamnak irt ajánlott levél is bizonyítja h voltam otthon ha átvettem.

2019. jan. 30. 16:55
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

"na de az bizonyítja hogy otthon jártam h kaptam egy levelet a címemre az önkormányzattól?"

De nem az "otthonjárás" a lényeg, hanem, hogy foglalkozol a telkeddel.

De a lényeget leírták, bekerített telken nem egyszerű az elbirtoklás, hisz az "elbirtokló" tudja, hogy nem az övé.

2019. jan. 30. 16:57
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Neked nem kell otthon járnod soha, nem tudom ezt honnan veszed! Lehet neked megbízottad is a kaszálásra, akit te fizetsz, senki nem kötelez, hogy neked kell végezned.

A lényeg, hogy legyen nyoma, hogy te nem mondasz le a telekről, a tulajdonodban akarod tartani. (önkormányzatnak írt levél!)

De elég egy feladott csekk, vagy számla is, akármilyen költségéről a teleknek. Lehet az a tetőjavítástól kezdve egy villanykörtecseréig bármi.

Jó, hogy megteszed a szükséges intézkedéseket és bebiztosítod magad, de ahogy már előttem leírták, nem olyan egyszerű az elbirtoklás és különösen nem bemondásra megy.

Írd meg azt a levelet és nyugodj meg!

2019. jan. 30. 17:09
 26/26 A kérdező kommentje:

"villanykörtecseréig bármi"

Akkor elég egy áfás számla a kérdéses ház címére?

Apropó ha be vagyok oda jelentve az önmagában nem elég?

2019. jan. 30. 17:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!