Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vajon az ingatlanos miért nem...

Vajon az ingatlanos miért nem javasolja az új építésű házakat a belvárosban?

Figyelt kérdés
Lakást szeretnék venni Budapest belső kerületeiben, és számításba jöttek a régebbi házak, bérházak és az újabb kivitelezések is. Az ingatlanos pasi, aki segít nekünk keresgélni, valamiért nagyon ellenzi az újabb társasházakat, szerinte ócskák. Hát oké, de a régi bérházak meg (legtöbbször) gusztustalanok. Mi a baj az új társasházakkal???
2019. jan. 26. 21:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Mennyire belváros neked, ahol millió feletti nm árak vannak rossz minőségű használt lakásokra is?

Mert a Teréz/Erzsébet krt. külső oldalán már nem ilyen durvák az árak.

Sok, de nem ennyire.

2019. jan. 27. 22:21
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Az építőiparban dolgozunk mindketten a párommal. Szinte kétnaponta szakmai eszmét cserélünk és megállapítjuk, hogy nem vennénk meg mostani újépítésű lakást/házat. Csak akkor, ha mi építtetjük, de ennek ugye egy lakás esetében elég kicsi az esélye. :)

Rengeteg a kókler, hatalmas a szakember hiány. Felbecsülhetetlen érzés, amikor vissza kell bontatni egy-egy falat, mert a vasszerelő "szakember" szó szerint értette a vezetője utasítását: "dobjá' bele annyi vasat, amennyi papírforma szerint kell, oszt jó lesz". Beledobta... szerelni minek? Betont rá, ki látja!? Amíg kell biztosan megáll. De láttam már fóliástól felragasztott hőszigetelést is szakadó eső után, ami a vállalkozó szerint így helyes.

Egy baj van a mai világgal. Az pedig az emberi kapzsiság. Megalakulnak generálok egy ilyen projektre, annyi lóvét nyúlnak belőle, amennyit nem szégyellnek, összedobják valahogy a házat a lehető legolcsóbb alapanyagokból, majd az átadás után szinte azonnal felszámolják magukat és boldoguljon a kedves, boldog új tulajdonos a garanciális igényeivel a vadi új lakásában úgy, ahogy akar. Nekem erre nincs szükségem. Így én azt mondanám, hogyha újabbak között nézelődsz, akkor érdemes a 7-10 éves kategóriában nézelődni, ami még elég modern és új látszatot kelt, de a hibái már rég kijöttek, esetleg orvosolva is lettek. Minimális rendbetétel után költözhető is és nem hányod el magad, ha ki kell lépni a körgangra. :)

Kevés igazán jó, előnyös régi stílusú lakást látni szerintem a piacon. Amiből ki lehetne hozni valamit, arra fehér embernek nincs pénze. Részemről pl. kritérium lenne, hogy ne mindenki a lakásom előtt mászkáljon. És az is, hogy a tetőszerkezet, a lépcsőház rendben legyen. Ne öreg és/vagy pénztelen lakóközösség legyen, akik 100 éve nem költöttek semmire és már nem is fognak. Hiába király az én lakásom belülről, ha szégyenkezve viszem fel a vendéget, mert hányingerkeltőek a közös terek. Ráadásul engem is elkeserít, hisz az állagmegóvás alap feladata lenne az ingatlantulajdonosoknak. Ennek a hiánya az én ingatlanom értékét is rontja.

2019. jan. 28. 12:19
 13/16 Estádio de Felchút ***** válasza:
100%

A budapesti ingatlanok minősége kritikán aluli. Arégi, gangos házak többsége sajnos nagyon el van hanyagolva, omladozik a vakolat, rád szakad a lépcső, a lift egy héten háromszor elromlik (már ha van lift...).

A tető régi, a villanyvezetékek régiek, a fűtésrendszer régi, a vízvezetékek régiek, ember, 120-150 éves házakról beszélünk. Rossz elosztás, nincs hőszigetelés, 4 méteres belmagasság, a régi FÉG konvektor zabálja a gázt. Kevés van gépészetileg is esztétikailag is jó állapotban.

Ami az új építésűeket illeti: amellett, hogy drágák, a minőség is köpedelem. A derékszög nem derékszög, a vízszint meg olyan, mint a háborgó tenger. Ferde a padló, az illesztések ideid-óráig bírják, cúgos az ablak. Újszerűt lehet venni, mertazon már kijöttek ezek a dolgok, nem zsákbamacska, de kérdezz meg egy szakit, milyenek is ezek a most átadott projektek. Rohanás, szakemberhiány, gányolás.

Összességében nagyon meg kell nézni, mit veszel meg, ha saját használatra szeretnéd, akkor meg pláne.

2019. jan. 28. 21:52
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a sok hasznos választ, jó volt olvasni "bennfentesek" véleményét is.
2019. jan. 29. 14:38
 15/16 anonim ***** válasza:
82%

1. Nagyon tanulságos a 12-es válasz.

2. Én egykori ingatlanosként:

- igen, ha új építésű, akkor max. 1 ütemből, akkor még valamennyire figyelnek a minőségre, hiszen az lesz a referencia. A további ütemekből még többet kispórolnak.

- a szobák cm2-re 12 nm-ek, hogy el lehessen adni egész szobának. Hogy berendezhetetlen, az nem baj

- 4 szoba alatt gyakorlatilag mind amerikai konyhás, rosszabb esetben konyhaszigettel, ami az amúgy is kis térben csak viszi a helyet. Láttam 33 nm2-es 1+1 szobás (nak hirdethetőt): a kisszobába alig fért el az ágy, kb. csak rá lehetett ugrani az ajtóból, a "nagy" szoba felét meg elvitte a konyha. Jogilag még át sem adták, de az egyik sarok már repedt, a másik fal mag beázott:( De az árát azért jól megkérték...

- ha beköltözöl, rögtön csökken az értéke

2019. jan. 30. 15:11
 16/16 anonim ***** válasza:
53%
Újszerűbol van a legkevesebb gondolom
2019. febr. 5. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!