Vajon az ingatlanos miért nem javasolja az új építésű házakat a belvárosban?
A legtúlárazottabbak.
Az összes jó szaki 10 éve külföldön dolgozik, és a kedvezményes ÁFA miatt sürgősen be kell fejezni a projekteket.
Meg persze az egész egy nagy betonhalmaz.
És az ára sem annyi, amit kiírnak, hanem plusz parkolóhely, tároló, stb. kötelezően választandó hozzá.
Ízlésről nem vitatkozom, de ha a régi bérházak nem tetszenek, akkor keress a 2000 körül épülteket. Azok talán még nem összecsapottak.
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat.
Igazából nekem esztétikailag sokkal vonzóbbak a régi bérházak, csak kevés van, amit tényleg szépen rendberaktak. A legtöbb sajnos lepusztult, büdös, gázkonvektoros stb.
Tehát úgy indult a lakáskeresés, hogy csak régi típusúak, de abból nem találtunk eleget jó állapotban, így bővítettük a keresést az újabb építésűekre.
Konkrét példát nem tudok mondani, az ingatlanos csak általánosságban óva intett minket az új építésű házaktól mondván rossz minőségűek, gyenge a kivitelezés stb.
Az ár dologgal erősen vitatkoznék! Nézzétek meg a kisebb lakások négyzetméter árait a belvárosban. Most rengeteg eladó lakást megnézhettem személyesen. Kicsi, ronda egérlyukak, büdös, sötét bérházakban, leszakadó félben lévő erkéllyel vagy függőfolyósóval, és nemritkán közelítik, sőt át is lépik a milliós négyzetméterárat! Az új építésű lakások sem drágábbak...
Tehát nem azt mondom, hogy az új építésűek árfekvése kedvező, hanem azt, hogy a régieké is valami irdatlanul elszabadult.
Lehet a befektetőknek, vagy bérbeadóknak ez megéri, de olyan lakásokért kérnek el 30-40 M-t, amikben én képtelen lennék lakni, élni. Az újabb építésűeknek általában jobb a beosztása, meg ugye nincsenek még lepusztulva, az áruk viszont ténylegesen csak akkor magasabb, ha mindenféle extra meg luxus jár hozzájuk (de mi nem ilyesmiben gondolkodunk).
Tehát nekem kicsit fura ez a logika, de nemigen értek az ingatlan bizniszhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!