Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vajon az ingatlanos miért nem...

Vajon az ingatlanos miért nem javasolja az új építésű házakat a belvárosban?

Figyelt kérdés
Lakást szeretnék venni Budapest belső kerületeiben, és számításba jöttek a régebbi házak, bérházak és az újabb kivitelezések is. Az ingatlanos pasi, aki segít nekünk keresgélni, valamiért nagyon ellenzi az újabb társasházakat, szerinte ócskák. Hát oké, de a régi bérházak meg (legtöbbször) gusztustalanok. Mi a baj az új társasházakkal???
2019. jan. 26. 21:49
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
68%
csupáncsak az a baj velük, hogy méregdrágák
2019. jan. 26. 21:59
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Én inkább a régiek miatt aggódnék, VI.-ban laktam-120 éves ház. Gondold el mi van a falban, roggyant tető, vizes falak, szétázott pince. A fűtést nem is mondom.
2019. jan. 26. 22:01
 3/16 anonim ***** válasza:
74%
Tudsz mutatni egy konkrétat, ami ellen kampányolt?
2019. jan. 26. 22:03
 4/16 anonim ***** válasza:
85%
Gondolom használtak vannak a kínálatában, azokat akarja eladni, így minden más rossz.
2019. jan. 26. 22:06
 5/16 anonim ***** válasza:
91%
Valószínű, hogy magasabb jutalékot kap azután amit erőltet. Mi másért tenné?
2019. jan. 26. 23:20
 6/16 anonim ***** válasza:
60%

A legtúlárazottabbak.

Az összes jó szaki 10 éve külföldön dolgozik, és a kedvezményes ÁFA miatt sürgősen be kell fejezni a projekteket.

Meg persze az egész egy nagy betonhalmaz.

És az ára sem annyi, amit kiírnak, hanem plusz parkolóhely, tároló, stb. kötelezően választandó hozzá.

Ízlésről nem vitatkozom, de ha a régi bérházak nem tetszenek, akkor keress a 2000 körül épülteket. Azok talán még nem összecsapottak.

2019. jan. 26. 23:48
 7/16 anonim ***** válasza:
37%
El kell adni az 5%-os áfás házakat, amiatt mondta. Semmi baj nincs azokkal a házakkal.
2019. jan. 27. 16:06
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom megvan az elképzelésetek milyet akartok. Ha igen, ne hagyd magad eltéríteni ettől.Ha újépítésűt akarsz, nézz azt. Bár a közvetlen belvárosban szerintem ilyen kevés van.Eladóként főleg.
2019. jan. 27. 19:42
 9/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat.

Igazából nekem esztétikailag sokkal vonzóbbak a régi bérházak, csak kevés van, amit tényleg szépen rendberaktak. A legtöbb sajnos lepusztult, büdös, gázkonvektoros stb.

Tehát úgy indult a lakáskeresés, hogy csak régi típusúak, de abból nem találtunk eleget jó állapotban, így bővítettük a keresést az újabb építésűekre.

Konkrét példát nem tudok mondani, az ingatlanos csak általánosságban óva intett minket az új építésű házaktól mondván rossz minőségűek, gyenge a kivitelezés stb.

Az ár dologgal erősen vitatkoznék! Nézzétek meg a kisebb lakások négyzetméter árait a belvárosban. Most rengeteg eladó lakást megnézhettem személyesen. Kicsi, ronda egérlyukak, büdös, sötét bérházakban, leszakadó félben lévő erkéllyel vagy függőfolyósóval, és nemritkán közelítik, sőt át is lépik a milliós négyzetméterárat! Az új építésű lakások sem drágábbak...

Tehát nem azt mondom, hogy az új építésűek árfekvése kedvező, hanem azt, hogy a régieké is valami irdatlanul elszabadult.

Lehet a befektetőknek, vagy bérbeadóknak ez megéri, de olyan lakásokért kérnek el 30-40 M-t, amikben én képtelen lennék lakni, élni. Az újabb építésűeknek általában jobb a beosztása, meg ugye nincsenek még lepusztulva, az áruk viszont ténylegesen csak akkor magasabb, ha mindenféle extra meg luxus jár hozzájuk (de mi nem ilyesmiben gondolkodunk).

Tehát nekem kicsit fura ez a logika, de nemigen értek az ingatlan bizniszhez.

2019. jan. 27. 21:31
 10/16 anonim ***** válasza:
64%
"Az új építésű lakások sem drágábbak.."Lehet, hogy nem drágábbak, de NINCSENEK ! a belváros nagyon drága, és új egész kevés van, és a kislakások eltűnnek, mielőtt nézegethetnéd.
2019. jan. 27. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!