Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Valaki elmagyarázná, hogy...

Valaki elmagyarázná, hogy hogyan működik egy lakásvásarlás?

Figyelt kérdés

Lehet tök evidens kérdést tettem fel :D

Szüleim nem mesélnek erről a témáról (igaz, nem is kérdeztem eddig őket ezzel kapcsolatban.)

Amit edddig tudok:

- kell vmennyi önrész. Az hogy van pontosan?

- lakáskasszát lehet nyitni

-hitelt felvenni: azt nem nagyon szeretnék. Nem szeretném életem végéig azt fizetni.

-kell egy állandó jövedelem.

Az igazat megvallva most leszek csak egyetemista (19 éves). Hogyan csináljam azokat a dolgokat, melyek egy lakásvásárlás megkönnyítését tenné lehetővé? (Munka egyetem mellett? De nem akarom a tanulás rovására :/ )

Esetleg vki egy-egy jó tanáccsal ellátna?

Válaszokat előre is köszi! :) (Bocs, ha evidens kérdést tettem fel :D)

19/F

2019. jan. 4. 22:21
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Én nem is arról beszéltem, hogy lesz lakásom. Bocs, hogy tisztában akarok lenni a dolgokkal. -.-
2019. jan. 4. 23:45
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Valóban... lehez lakáskasszát lehet kötni csak mire megy vele az ember ha nincs a 30%-os állami támogatás?? Ez volt az egyetlen dolog amiért megérte kötni és ez volt az oka annak is, hogy beszántották.

Jelenleg messze a legjobb ha az ember állampapírba teszi a pénzét akkor legalább kap mondjuk évi 4-4.5% kamatot szóval legalább nem veszít a pénze az értékéből.

2019. jan. 5. 00:15
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Nincs kritérium, bárki köthet ilyet, csak fizetni kell rendszeresen minden hónapban. Ha nem fizeted, elcsúszol vele, késő utalják ki a megtakarított pénzed, hitelt sem akarnak majd adni úgy. Ezért érdemes felmérni a jövedelmed, hogy minden hónapban tudd fizetni. Általában 20ezerrel szokták fizetni, de otp-nél már havi 1300 forintért is lehet kötni. Ezeket lakásfelújításra is forsíthatod.
2019. jan. 5. 00:39
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mimdenkinek! :)
2019. jan. 5. 00:52
 15/18 anonim ***** válasza:
79%

Van konnyebb alternativa is, ami a tanulas rovasara megy.

Kulfold. Par ev es van hitelmentes lakasod. Utanna mehetsz egyetemre is, mar ha visszamesz Magyarorszagra.

2019. jan. 5. 09:24
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

"Hogyan csináljam azokat a dolgokat, melyek egy lakásvásárlás megkönnyítését tenné lehetővé?"

Olvasd el az Ősember a pénztárcámban c. könyvet!

Nézegesd az ingatlanpiacot, olvass, hallgass ingatlanpiaci információkat, az árak ugyanis ciklikusan nőnek-csökkennek. 10-15 évente valamilyen állami támogatás is van, és ezt a 2 hullámot együtt kell kihasználni. Ha így teszel, 20 éven belül lesz házad, lakásod, esetleg több is úgy, hogy nem szakadsz bele.

2019. jan. 5. 11:05
 17/18 anonim ***** válasza:

Ha most mész egyetemre én inkább a helyedben kollégiumba mennék ( ha a távolság miatt nem maradsz otthon) és teperj,hogy tandíjmentesen, határidőben végezzél.

Diákmunkát vállalhatsz mellette, ha be tudod illeszteni az idődbe.

Láthatod/hallhatod,hogy a támogatási formák milyen rövid idő alatt változnak.

Ha nincs havi fix bevételed nem érdemes lakástakarékban gondolkodnod.

Ha mégis...menj be valamelyik pénzintézetbe és kérj részletes felvilágosítást.

2019. jan. 7. 15:31
 18/18 anonim ***** válasza:
40 évig otthon maradsz, minden pénzedet félreteszed, és majd~ 70 évesen vehetsz egy garzont egy nyugdíjasházban állandó nővéri felügyelettel.
2019. jan. 7. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!