Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Osztatlan közös tulajdonú...

Osztatlan közös tulajdonú lakások vagy társasházak esetán mire kell figyelni?

Figyelt kérdés
Laikusként lakásvásárlás előtt állok. Az olcsóbb kategóriában keresgélek BP-n (10 - 15 millió ft). Panellakás kilőve (20 milliótól kezdődnek). Ilyen árkategóriában csak osztatlan közös tulajdonú lakásokat vagy társasházat találok. A kérdésem: mire figyeljek ha azt szeretném hogy sem eladásnál sem hitelfelvételkor ne kelljen kikérni szomszédok jóváhagyását és elővételi joguk sem lehet? Olvastam hogy társasházakat ajánlatos venni mivel ott a lakásodnak van külön helyrajzi száma és házszáma (remélem jól mondom), ez ok de ha a telek osztatlan akkor gondolom ebben az esetben is adódhatnak kellemetlen helyzetek. Létezik olyan társasház amelynek sem a lakás sem a telek nem osztatlan közös tulajdonú? Ha igen akkor ez hogy van rögzítve a tulajdoni lapon?
2018. okt. 24. 23:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szerintem te valamit benéztél, mert az osztatlan kb panel árban megy, talán kicsit drágább is.

Annyit kell róluk tudni, hogy 2014 óta használati szerződéssel mennek, tehát mégse osztatlan már.

Előtte tény, hogy problémás volt vagyis egyes esetekben az lehetett.

Mi ebben laktunk albérletben, szerintem jók, sorház jellegű volt.

Nem kevered véletlenül a zártkertekkel?

Azok mennek ilyen árba.

Bar szerintem már azok se.

2018. okt. 24. 23:48
 2/11 anonim ***** válasza:
Két dologra figyelj, hogy a háznak ne legyen közműtartozása és a kéglidnek be legyen fizetve a közös költsége.
2018. okt. 27. 08:17
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha nem akarsz állandóan bíróságra járni, nem veszel meg osztott vagy osztatlan közöset.
2018. okt. 27. 12:29
 4/11 anonim ***** válasza:
67%

Két nagyon fontos dologra kell figyelni ebben a témában:

1. Arra, hogy még véletlenül se vegyél osztatlan közös tulajdont.

2. Iletve arra, hogy legközelebb le legyen mosva a vonat ablaka, amikor kinézel rajta, mert alighanem rossz állomáson szálltál le. Budapesten 10-15 millió között gyakorlatilag semmi olyasmit nem kapsz, ami lakható lenne.

2018. okt. 31. 01:14
 5/11 anonim ***** válasza:
Arra, hogy semmilyen körülmények között se költözz ilyenbe! Elég, ha egy köcsög szomszédod van és pokol lesz az életed! Mi kifogtuk és 3 éve szívunk, de már nem sokáig, mert én hamarosan a lehető legmesszebbre fogok innen költözni (szerencsére már megvan, hogy hova)!
2018. okt. 31. 05:55
 6/11 anonim ***** válasza:

https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__ingatlan-vasarlas-ela..

Nem tudom működik-e a link, ha nem, akkor keresd ki ezt a kérdést, mert ott kifejtettem, hogy mibe csöppentünk - sajnos a saját hibánkból! Senkinek nem kívánom, hogy kifogjon hasonlót, elviselhetetlen!

2018. okt. 31. 06:04
 7/11 anonim ***** válasza:
A 10-es és 11-es válasz az enyém! Remélem, elég elrettentő...
2018. okt. 31. 06:13
 8/11 anonim ***** válasza:
Amikor kisebb házat kerestünk, nagyon nehezen ment a keresés. Lett volna egy, nagy kert, nem túl nagy ház, jó környék, de! Le volt választva a kert egy kis része és a ház egy része is. Közös ló! Nem vettük meg.
2018. okt. 31. 11:32
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Akkor talán mégsem osztatlan közös tulajdonnal rendelkező lakást veszek. Vagy vidéken fogok venni vagy gyűjtök panelra.

Kedves 4. válaszoló: Mielőtt tanácsokat adsz, előtte mérd fel hogy rendelkezel e megfelelő tudással,ismeretanyaggal, intelligenciával hogy az itt feltett problémlákra, kérdésekre reagálj. Segítek: nem, úgyhogy ez nem a te oldalad....

Teljesen jó állapotú használt lakások négyzetméterei

6- 700 000 HUF-ért már vannak. Ezt beszorozva 15-20-al (nyugodtan használj számológépet ha nem megy fejben...) 9-14 millió jön ki. 15 -20 nm-es lakás első lakásnak megfelelő nekem , jelenleg is egy 15nm-es garzonban lakom.

2018. nov. 1. 10:40
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem sem szabad osztatlan tulajdont venni, gondolj csak bele, akárkik lakhatnak ott, és nem mindenkivel könnyű kijönni, egy csomó bosszúságot okozhat.
2018. nov. 1. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!