Miért mondják azt sokan, hogy irreális lakásárak vannak Magyarországon?
Figyelt kérdés
Kereslet van rájuk. Lehet, hogy nem magyar emberek, nem a magyar családok, de kereslet van, méghozzá nagyon jelentős. Pár konkrét példát is látok. 50-100 nm-es lakásokkal épült ház, 40-90 millió Ft-os lakásai mind elkeltek, megvették. Annak ellenére, hogy nincs életre utaló jel, meg vannak vásárolva. Ugyanígy az aljában található üzlethelyiségek bérleti joga, amiken bár kiadva van, 1 éve nem nyílt ott semmi. Ennek ellenére kereslet volt rá, mert ki volt adva. Ugyanígy a környékben egy lakópark, ahol a házak állnak, eladva táblák nagy számban, de csak 3 autó áll ott, a házak nagy része előtt pedig halomban a falevél, az ablakok vastagon porosak. Tehát kereslet van a magyar piacon, méghozzá olyan emberekből is, akiknek 30-40 millió Ft nem kiadás. Nem csak olyan emberek vannak jelen a magyar ingatlanpiacon, akiknek az éves nettó bevételük összege 6 millió Ft vagy még annál is kevesebb.2018. okt. 22. 21:08
21/39 anonim válasza:
Azért erősen öklendezek a nevetéstől, hogy mennyire sikerült a magyarok torkán ezt is lenyomni, amit fellendülésnek nevezünk. Vegyétek már észre, az a bank pénze és nem a ti lakásotok.
22/39 A kérdező kommentje:
21:33 : A 250e Ft-os fizetésből összerakott önerőre kíváncsi leszek! Az egy vidéki bér! :) Azért nem érdemes a méregdrága Bp-n bérelni nekik semmit most.
2018. okt. 24. 21:36
24/39 A kérdező kommentje:
22:14 : Elég lassan nőnek fel ezek szerint. :)
2018. okt. 25. 11:59
25/39 anonim válasza:
Sajnos ilyen árak vannak. Külföldhöz képest valóban alacsony. De sajnos a fizetésünkhöz képest nagyon magasak az ingatlanárak. És én most a saját magam fizetésèről és a budapesti lakásokról beszélek. Örülök, hogy a fundamentánál "csak" 20 % önerő kellett, és kaptunk annyi hitelt amennyit. A másik megoldás az albérlet lett volna, hisz mindig azzal jönnek?(itt is) sokan,hogy minek saját ,hitellel ,jo az albérlet is. Csakhogy ami ugyaniba került volna a bèrleti díj, mint a törlesztőnk. Így legalább 15 év múlva lesz egy tehermentes ingatlanunk. Ha minden jól megy.
26/39 anonim válasza:
Utolsó, tökre igazad van. Sokáig én is azt mondtam, hogy jó az albi, nem kell költenem semmire ha valami történik az ingatlannal, el tudok költözni ha melót kell váltani, de most őszintén...egy pesti panellal mi történne? Meg budapesten belül ha máshol kap az ember melót, akkor sincs meglőve nagyon, hacsak nem kelenföldön lakik és újpalotára kell járnia dolgozni, de ez egy szélsőséges példa. Igazából tök logikus, hogy ne másnak fizesd a lakását, hanem saját magadnak, csak nekem is könnyebb volt ezt kimondani mint bevallani, hogy nincs elég pénzem összerakni egy önerőt egy hitelhez. Mert tök szép és jó, hogy én nem albit fizetek, hanem törlesztőt, de ahhoz fel kell mutatni a 20% önerőt amire sajnos sokan nem képesek és egyre kevesebben azok amióta egyre több pénzt húz ki az emberek zsebéből a megemelt bérleti díj. Mi 6 év alatt össze tudtunk spórolni szerencsére egy minimális önerőt és lakást vettünk, de rengeteg lemondás van mögötte. De aki teheti az nyilván szívesebben lakik sajátban.
27/39 anonim válasza:
26# egyébként ne értsd fere, 8 évig laktunk albérletben, és nekünk is csak azért sikerült a 20% önerőt összegyűjteni mert 60 e Ft volt bérleti díj. Viszont egy kis lyuk volt a lakás, ahol gyerekkel nem fértünk volna el. Egy másfél szobas lakas pedig 100-160 most már. (Ami még mindig elég kicsi gyermekkel). De amellett még fèretenni... Főleg hogy mire gyűtjesz még 2 milliót addigra 5 kell... Nem egyszerű
28/39 anonim válasza:
Most őszintén én mit mondjak? Összeszedtünk 25 millió forintot és még hitelt is vegyek fel? Na ne. Ezért hagytam el ezt a tetves országot.
29/39 anonim válasza:
#27: Mintha a mi helyzetünket írtad volna le. Mi még az nagy ingatlan bumm előtt vettünk ki albit (40nm 50ezer/hó) és mivel jó albérlők vagyunk, tehát nem csúsztunk soha semmivel, nem laktuk le a lakást, ezért a főbérlő se tolt ki velünk és egész tavalyig csak 80ezerig emelgette az albérleti díjat, pedig 130 körül mennek a környéken a hasonló lakások. Plusz én az utolsó másfél évben napi 14-16 órákat dolgoztam minden hétköznap, így azért elég masszív, bőven átlagon felüli pénzt hoztam haza ami azért nagyban meg tudta gyorsítani a dolgokat. Szülők nem tudtak segíteni, maximum adóssághalmozásban tudnának. :) Aztán most itt vagyunk 30 évesen, hogy végre van 3 szoba, jöhet a gyerek...
30/39 anonim válasza:
"Ez esetben gondolom jobb minőségű, esetleg felkapott helyen lévő lakást keresel ahol valóban van árkülönbözet."
Nem, pont, hogy nem.:) Teszemazt példának okáért, az Astoriától szeretnék 70 nm-ről 55 nm-es újpestire vagy kőbányaira váltani, és mégis az újpesti/kőbányai a drágább annál, amit én reálisnak gondolok az Astoriánál, hogy biztosan meg fogok kapni érte. Ezt nevezem én irreálisnak. A sztenderd, alapértelmezett viszonyulások borulnak fel.
Vagy pl. az Orczy-tér környéke (hagyományosan a legnépszerűtlenebb városrész) drágább, mint a Kálvin tér...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!