Tényleg olyan szörnyű dolog panelben lakni, mint azt sokan hangoztatják?
A vidékiek és a kertvárosokban élők sokszor "panelproli"-znak meg lepukkant környékeknek állítják be a panel lakásokból álló lakótelepeket.
Én soha az életben nem laktam még panelben, pedig már majdnem az ország minden részén éltem.
Tényleg rossz dolog panelben lakni, és tényleg igaz, hogy a munkásréteg lakik zömmel a panelekben?
Volt balszerencsém panelhez. Az biztos, hogy bármilyen hozzáállású is legyél, egy panelben hamarosan az egyik legrosszabb ellenséged az egyik közvetlen szomszédod lesz. Esetleg több is.
Vékonyak a falak, tényleg hallasz mindent. A fürdőszobából még érted is normál hangerőn, amit beszélnek.
Lakik mindenféle ember panelban. Volt ügyvéd szomszédom és tanár is. A többség vagy munkáscsalád, vagy betelepült paraszt, vagy antiszociális zajos direkt a szomszédot idegesítő kisebbség.
Egy panelház olyan, mint egy kisebb falu, egy nagyon rossz falu. Mindenki a másikkal foglalkozik, mennek a rossz pletykák, a kis szemétségek. Aki lakott ilyen helyen és csupa jó emlékei vannak, az szerintem nem érzékelt semmit a környezetéből.
Nem csak a panelok ilyen rosszak, hanem általában a társasházak. Nem egészséges dolog az, hogy gyakorlatilag összezárva kelljen élnie több idegen családnak. Ez kihozza mindenkiből a legrosszabbat. Én már ikerházba, sorházba sem szívesen költöznék, olyanba sem, ahol túl közel van a ház a kerítéshez. Azt mondom, a jó szomszéd minimum 5-10 méterre van.
Én panelban laktam 10 évig.Vannak előnyei és hátrányai is.Hátrányai közé sorolnám a hangos szomszédokat. Kb ennyi. Jah meg nincs kerted, de ez nem csak panelra igaz.
A beképzelt és buta emberek szólják le az ilyen lakásokat.Ugyan olyan lakás ez is mint egy társasház vagy kertes ha belülről nézed.Közel van a bolt az orvos a mozi a bármi.Most vidékre, kertesbe fogunk költözni és járkálhatunk majd egy csomót mert a közelben nem nagyon van semmi csak egy kisbolt.
Én panelban nőttem fel, a szüleim értelmiséginek számítanak.
Megvan az előnye és a hátránya is, akár az összes többi típusnak.
Egy panelban pl. nem kell foglalkoznod hólapátolással, fűnyírással, a falak szárazak, nem szokott penészedni, egyre jobban ráállnak a korszerűsítésre, ami miatt a rezsi is kedvező lehet. Olyat nem tudsz csinálni, hogy csak egy helyiséget fűtesz esetleg, de a korszerűsítéssel megoldható, hogy szabályozd, mennyit fűtesz. Ahol én felnőttem, az a tömb részt vett a panelprogramban, megerősítették a szigetelést, korszerűbb ablakok és erkélyajtók lettek feltéve a régiek helyett, a tetőre szereltek napkollektort, vízóra van, és szabályozható fűtés. Ezek rengeteg spórolást jelentenek háztartásonként a korábbiakhoz képest. Inkább fölfelé-lefelé terjed a hang, szóval a mellettünk lakóktól semmit nem lehet áthallani. Viszont zajos szomszéddal bárhol lehet probléma, kertvárosi övezetben is.
Hozzá lehet szokni, én nem mondanám, hogy annyira szörnyű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!