Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért mondják azt sokan, hogy...

Miért mondják azt sokan, hogy irreális lakásárak vannak Magyarországon?

Figyelt kérdés
Kereslet van rájuk. Lehet, hogy nem magyar emberek, nem a magyar családok, de kereslet van, méghozzá nagyon jelentős. Pár konkrét példát is látok. 50-100 nm-es lakásokkal épült ház, 40-90 millió Ft-os lakásai mind elkeltek, megvették. Annak ellenére, hogy nincs életre utaló jel, meg vannak vásárolva. Ugyanígy az aljában található üzlethelyiségek bérleti joga, amiken bár kiadva van, 1 éve nem nyílt ott semmi. Ennek ellenére kereslet volt rá, mert ki volt adva. Ugyanígy a környékben egy lakópark, ahol a házak állnak, eladva táblák nagy számban, de csak 3 autó áll ott, a házak nagy része előtt pedig halomban a falevél, az ablakok vastagon porosak. Tehát kereslet van a magyar piacon, méghozzá olyan emberekből is, akiknek 30-40 millió Ft nem kiadás. Nem csak olyan emberek vannak jelen a magyar ingatlanpiacon, akiknek az éves nettó bevételük összege 6 millió Ft vagy még annál is kevesebb.
2018. okt. 22. 21:08
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
A bankok által finanszírozott kereslet azért nem zárja ki az irreális árakat, mert az emberek a lehető legtöbb hitelt is felveszik csak hogy most lakához jussanak. Be fog ez dőlni.
2018. okt. 23. 16:40
 12/39 anonim ***** válasza:
51%
Azt nevetem hogy olyan emberek pofáznak, akik maguk se tudnának ennyi pénzt előteremteni.
2018. okt. 23. 16:41
 13/39 A kérdező kommentje:
16:40 : A lehető legtöbb hitel most már egyre kevésbé igaz, hiszen elég szigorú feltételek vannak. Épphogy manapság mondják rá azt legkönnyebben valakire, hogy nem hitelképes.
2018. okt. 23. 16:48
 14/39 anonim ***** válasza:
75%

4: "Amúgy nem 90% keres 2 milliónál kevesebbet évente, hanem kb 45%."

Igazad van, a többi inaktív (munkanélküli, nyugdíjas, iskolás, csecsemő), én az egy főre jutó jövedelemre gondoltam valójában. Lehetséges, hogy ez 94% vagy 81%, csupán a nagyságrendet akartam érzékeltetni a Kérdezőnek.

2018. okt. 23. 21:02
 15/39 anonim ***** válasza:
Azért is mondják, mert hirtelen drágult meg, tehát kiment mögüle a masszív lakáskereső réteg, már csak igen kevesen vásárolnak egyre drágábban, tehát ez alapján az árak esése várható, nincs igazi érték már emögött az ár mögött ezért. A tavalyelőtti ár az, ami még reális a hazai vásárlóerőnek, aki most már elkezdte a kivárást, nem idén vesz lakást, hanem 2-3 évet vár inkább, hogy mi lesz az árakkal.
2018. okt. 23. 21:27
 16/39 anonim ***** válasza:
Utolsó: Én nem ezt tapasztalom, de ez biztos csak az én makrokörnyezetem. Az én baráti köröm (25-30 éves budapesti friss diplomások 250-300as fizuval) most kapkod amíg ilyen kedvezőek a kamatok, hogy összerakjanak egy emberes önerőt és gyorsan vegyenek még lakást mielőtt elszállnak a kamatok. Persze lehet, hogy véleménybuborékban élek és Te mást látsz, az én köreimben mindenki fél-1 éven belül lakást akar venni, vagy amint lehet igazából.
2018. okt. 23. 21:33
 17/39 anonim ***** válasza:
16: Milyen kamatok?
2018. okt. 23. 21:39
 18/39 anonim ***** válasza:
Hitelkamatok természetesen.
2018. okt. 23. 22:09
 19/39 anonim ***** válasza:

18: Azt megértem akkor.

A másik topicba linkelte valaki a DH statisztikáját, miszerint a vevők 60-70%-a készpénzes. Ők máshogy döntenek.

Egyébként a leggyakoribb lakásvételi indikáció, hogy egy család összetétele megváltozik, és más elosztású és méretű ingatlanra lesz szükség, ezért eladják a meglévőt/meglévőket és az árából vesznek újat/újakat.

Na ez az, ami már az utóbbi 2 évben irreális és kivárásra predesztinál, ugyanis míg én pl. a városból kifelé szeretnék költözni, elvileg sztenderden jóval kisebb értékű, kisebb nm-árú helyre, addig most ott gyakorlatilag drágábbra van beárazva az általam kinézett lakás, mint amennyiért én a belvárosi nagyobbat el tudnám adni szerintem (+30%, miközben -30% kéne legyen!), tehát nem tudok váltani. Na ez az irreális lakásárhelyzet például.

2018. okt. 23. 22:14
 20/39 anonim ***** válasza:
19: Amit írsz az reális lehet valóban, de szerintem nagyban függ az ingatlan lokációjától/minőségétől. Említetted, hogy belvárosi lakás, tehát a lokáció gondolom kiváló. Ez esetben gondolom jobb minőségű, esetleg felkapott helyen lévő lakást keresel ahol valóban van árkülönbözet. Sőt én igazából azt látom, hogy Budapesten belül van a drága meg a még drágább kategória. :) Igazából ha Budát levesszük, meg a nagykörúton belüli részeket Pestről, akkor nagyjából egyforma árakat tapasztalni mondjuk egy jó közlekedésű Újpest központban (parkosabb részén) és teszem azt a XVII. kerületben rákosborzasztón. Sőt, már az agglomeráció is zárkózik fel, egyik ismerősöm gondolta kompromisszumot köt és Érdre költözik. Aztán úgy döntött, hogy azért a maximum 5%-kal olcsóbb ingatlanért nem éri meg neki kiesni a vérkeringésből.
2018. okt. 23. 22:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!