Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi az oka, hogy ennyire...

Mi az oka, hogy ennyire drágák a budapesti ingatlanok?

Figyelt kérdés

A szüleim szeretnénk túladni az örökölt pesti lakásunkon, s ennek kapcsán, látva annak horribilis árát, gondolkodtam egy kicsit.

Egy lelakott lakásról van szó, ronda lépcsőházban, Józsefvárosban, olyan árajánlatot kaptunk rá, amiből nyugat-Magyarországon egy gyönyörű, új ház kijön.

Igaz, nem meg-, hanem bérbevennék, 180 000 forint+ rezsiért.

Megértem, hogy van egy komoly, nagyvállalkozói réteg Budapesten, akinek fontos, hogy ott éljen, de az nyilván nem egy lepukkant lakást vesz majd meg Józsefvárosban, mint a miénk.

Az viszont irreális, hogy bérből élő alkalmazott is vásárol Pesten.

Nyugat- magyarországi falvakban 20 millióból veszel és felújítasz egy kertes házat, 5 percnyire megyeszékhelytől úgy, hogy háromszoros fizetések vannak a Budapesthez képest (szinte mindenki Ausztriába ingázik át dolgozni).

Velemben 150 000 forintért "kastélyt" adnak bérbe, 4-5 fürdővel, nagy terekkel, gyönyörű helyen.

Kőszeg 5 perc, Szombathely 10, Bécs 1 óra.

2018. szept. 11. 23:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%
Azért NY-Mo nem az olcsóságról híres ingatlan téren.
2018. szept. 12. 09:05
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Mi a kérdés? Még - majdnemhogy - fel vagy háborodva, hogy miért ilyen drágák az ingatlanok? Akkor add ki 80 ezer + rezsiért és nem lesz drága. Más örülne ha egy fizetést kiváltana és passzív jövedelme lenne...
2018. szept. 12. 09:08
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
2: Van, aki a jót csapásnak éli meg.
2018. szept. 12. 09:20
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, én elfogadom a lakást, ha ekkora gond nektek.

:)

2018. szept. 12. 09:20
 5/14 A kérdező kommentje:

Nem erről van szó! Természetes, hogy örül az ember, bár nem közvetlenül az én bevételem lesz, hanem a szüleimé.

Egyszerűen arra keresem az okot, hogy miért ilyen értékes egy lakás Budapesten fele-harmada fizetés mellett, mint mondjuk egy Sopron- Kőszeg környéki faluban (5 percre a várostól). Erre nem találok logikus választ.

2018. szept. 12. 09:39
 6/14 anonim ***** válasza:
63%
Mert mindig is - és lesz is - BP központú Magyarország, mivel "csak ott van minden"... Az már más kérdés, hogy egy koszos büdös város, tele cigánnyal és csövessel, akárki akármit mond. Ötkerben laktam egy darabig, folyton csöves hugyos volt a járda, oda volt sz*va, meg hasonlók. Nem viccelek. Elvileg az ötker pedig "elit"...
2018. szept. 12. 10:22
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert a kereslet határozza meg a piacot (HEURÉKA!). Most van kereslet mert ha akarsz dolgozni 2perc alatt találsz munkát, ezért napról-napra többen jönnek pestre. Akik a belvárosban eladják jó áron az akármilyen állapotban lévő lakásukat, abból az agglomerációban simán találnak családi házat.
2018. szept. 12. 12:04
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Én nem feltétlenül gondolom, hogy Nyugat-Magyarországon (és nem az osztrákoknál) megkeresném a jelenlegi fizetésem háromszorosát. De ha mégis, akkor holnap költözöm.

Egyszerű kisemberként banki hitelből van annyi pénze a dolgozó embernek, hogy megvegyen egy budapesti ingatlant. Egyszerű kisember viszont már lassan nem teheti ezt meg, hisz nemsokára egy önerő lesz annyi, mint néhány éve egy kisebb lakás ára.

Tehát befektetők vásárolják meg többnyire a lakásokat, aki kiadja 100-120-150-180 ezer + rezsiért valakinek, aki megteheti, hogy ennyiért kivegye. És mindig van olyan, aki megteheti, mert kénytelen, valahol laknia kell.

Egyébként megjegyzem, mi Pest megyében (kb. 5 km Budapest) vettünk tavaly egy lakást 16 millióért. A szülővárosomban ennyiért 5 szobás, 2 fürdőszobás, jó állapotban lévő, szigetelt, családi házat adnak, de nem élek ott, mert a fizetésem a töredéke lenne az itteninek.

2018. szept. 12. 12:21
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Azért gyorsan megnéztem. Sopronban a miénkhez hasonló lakás 24 millió forint. :D
2018. szept. 12. 12:28
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

5: A nagy külföldi kereslet miatt és a CSOK miatt. A bérleti díj is mindig a vételárral függ össze.

A külföldi árakhoz képes még mindig kiemelkedően olcsó Budapest.

A belföldiek evvel az árral kénytelenek versenyezni, mert aki nem fizeti meg, az elől elviszi a külföldi vevő, kb. nyolcvanszoros kereslet van a belvárosban.

2018. szept. 12. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!