Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyire dobja meg egy budapes...

Mennyire dobja meg egy budapesti zártkert értékét ha építési telekké minősítik?

Figyelt kérdés
2018. jún. 24. 21:20
 1/10 anonim ***** válasza:
Van rá egyáltalán lehetőség?
2018. jún. 24. 21:35
 2/10 A kérdező kommentje:
a város fejlődik
2018. jún. 24. 21:43
 3/10 anonim ***** válasza:
Önkormányzat építési osztályát hívd fel, a tapasztalatom szerint nagyon segítőkészek. Kérdezd meg tőlük, várható-e átminősítés a környéken, 5-10 éves távlatban tudják, hogy mi várható.
2018. jún. 24. 21:46
 4/10 A kérdező kommentje:
Ez oké, de nem ez a kérdés.
2018. jún. 24. 22:58
 5/10 A kérdező kommentje:
Tudod mit, én pék vagyok, legközelebb ha bejössz hozzám kenyérért ahelyett hogy adnék, elmesélem neked, hogyan készül.
2018. jún. 24. 22:59
 6/10 anonim ***** válasza:

Arra próbáltam csak rávilágítani, hogy legtöbb esetben tart a nullához az esélye az átminősítésnek. Ez olyan "ha a nagymamámnak villanyszedője lenne..." kategória.

Ha esetleg mégis átminősítenék, akkor természetesen felmegy az ára, de ezt magadtól is tudod, ezt felesleges leírni.

2018. jún. 25. 00:05
 7/10 anonim ***** válasza:
zártkertet már nem lehet átminősíteni idéntől, csak aranykoronánként 100 000 forintért, magyarul egy 2 millió forintos zártkertet átminősíteni 700 000 forintba kerülne.
2018. jún. 25. 12:28
 8/10 A kérdező kommentje:

A kérdés még mindig az hogy idézem: "Mennyire"?

Mert elképzelhető hogy a 2 milliós telket is megéri 700 ezerért átminősíteni ha utána jóval többet ér.

Azt hogy felmegy mindenki tudja aki ismeri a telek és a zártkert fogalmakat legalább hallomásból. Nem az a kérdés hogy felmegy e ezt én is tudom másképp nem kérdezném, hogy "Mennyire" megy fel...

2018. jún. 25. 12:33
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló helyzetben vagyok, évek óta "lebegteti" az önkormányzat az átminősítést.

Budapesti területről van szó, a környék adottságait figyelembe véve nálunk nagyjából az 5-szörösére ugrana az értéke, mivel a mellettünk lévő ingatlan már "rendes" családi ház, utcanévvel, mindenféle közművel ellátva.

2018. jún. 25. 12:40
 10/10 Nagyfater ***** válasza:

"Mert elképzelhető hogy a 2 milliós telket is megéri 700 ezerért átminősíteni ha utána jóval többet ér."

Az nem úgy van, hogy te eldöntöd, és átminősítteted. Az építési telekké minősítés minimális feltétele, hogy hivatalosan beépítésre szánt területen, közútról vagy magánútról közvetlenül megközelíthető legyen, és _legalább_ víz és villany bekötési lehetőséggel rendelkezzen. A helyi önkormányzat további infrastrukturális kritériumokat is szabhat. Zártkerteket ritkán minősítenek át, mert az az önkormányzatokra is különböző kötelezettségeket róhat. Hogy egy építési telek adott helyen mennyit ér, azt az első utadba eső helyi lakostól tudhatod meg, aki forintra megmondja, hogy ott mennyi az átlagos építési telekár. Azt elosztod az ugyancsak helybéli zárttelek átlagárral, és máris megkaptad a választ a kérdésedre... :-)

2018. jún. 29. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!