Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Régen,30 éve kb ki kapott,...

Régen,30 éve kb ki kapott, kinek, mikyen feltételekkel utaltak ki onkormanyzatos lakást?

Figyelt kérdés
2018. szept. 4. 11:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
37%

Pártfunkcionálisak,vezető beosztásban lévőknek,ezen emberek hozzátartózóinak,barátainak,jó ísmerőseiknek .Úgy nevezték,hogy szociális összeköttetés.Most is ez van,csak a neve változott.

No ezek voltak azok,akik soha sem törekedtek sajátra,illetve a rendszerváltás után fillérekért megvették.

Természetesen előtte állami költségen fel újitatták.

2018. szept. 4. 11:53
 2/14 A kérdező kommentje:
Ez nem olyan segélyféle volt a rászorulóknak szegényeknek?
2018. szept. 4. 11:55
 3/14 anonim ***** válasza:
0%
Olvasd el újra az #1-es válaszát, figyelmesen, első mondatra koncentrálva.
2018. szept. 4. 11:56
 4/14 A kérdező kommentje:
Az volt a palyazat feltétele, ez volt a kiirasban benne, hogy a pártban legyél vezető vagy annak a retyerutyája?
2018. szept. 4. 12:14
 5/14 anonim ***** válasza:
Nem volt feltétele, csak ajánlott volt, mert sok volt az igénylő, kevés a lakás. A közelmúltból a trafik-elosztást tudnám hasonló példának felhozni.
2018. szept. 4. 17:04
 6/14 anonim válasza:
100%
Szerintem rászorultsági alapon osztották, én is kaptam 2 gyerekkel, kevés fizetéssel egyedülállóként. És még sokan mások, akiknek hasonló volt az életkörülménye. Nem a fejeseknek osztogatták, ez tévedés. Lehet, hogy ők is kaptak valamilyen lakást, de ez volt a kevesebb.
2018. szept. 7. 07:40
 7/14 anonim ***** válasza:
Ahogy #6 irja. Budapest belsoteruleten majdnem, hogy minden lakas tanacsi volt.
2018. szept. 9. 07:35
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem mondom, hogy káderek nem kaptak bérlakásokat, de az nem volt nagyon jelentős.

Abban az időben a lakások legtöbbje még bérlakás volt. A magántulajdon még nem terjedt el.

Én is igényeltem bérlakást. Arra emlékszem, hogy a jövedelmi viszonyokat megvizsgálták és megállapították, hogy a családban, egy főre jutó jövedelem 50 (ötven) forinttal meghaladja a jogosultsági szintet.

Így nem lett nekem bérlakásom.

2018. szept. 9. 07:55
 9/14 A kérdező kommentje:
Miért osztogattak bérlakásokat? Mostanában nem osztogatnak ilyen nagy arányban.
2018. szept. 10. 09:36
 10/14 anonim ***** válasza:
Azert osztogattak, mert akkor majdnem minden allam kezeben volt. Ok adtak ki berbe a lakasokat. Azota csekely osszegert eladtak oket a haveroknak. Nincs annyi tanacsi lakas, embereknek venniuk kell vagy berelni. Persze, nem tanacsi ber vagy ar. ‘71-72-ben 62 forint volt a haviber egy egy szoba konyhaert Budapest kozepen. WC a folyoso vegen. Ket csalad osztozott rajta.
2018. szept. 10. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!