Régen,30 éve kb ki kapott, kinek, mikyen feltételekkel
utaltak ki onkormanyzatos lakást?
Pártfunkcionálisak,vezető beosztásban lévőknek,ezen emberek hozzátartózóinak,barátainak,jó ísmerőseiknek .Úgy nevezték,hogy szociális összeköttetés.Most is ez van,csak a neve változott.
No ezek voltak azok,akik soha sem törekedtek sajátra,illetve a rendszerváltás után fillérekért megvették.
Természetesen előtte állami költségen fel újitatták.
2018. szept. 4. 11:53
2/14 A kérdező kommentje:
Ez nem olyan segélyféle volt a rászorulóknak szegényeknek?
Olvasd el újra az #1-es válaszát, figyelmesen, első mondatra koncentrálva.
2018. szept. 4. 11:56
4/14 A kérdező kommentje:
Az volt a palyazat feltétele, ez volt a kiirasban benne, hogy a pártban legyél vezető vagy annak a retyerutyája?
Nem volt feltétele, csak ajánlott volt, mert sok volt az igénylő, kevés a lakás. A közelmúltból a trafik-elosztást tudnám hasonló példának felhozni.
2018. szept. 4. 17:04
6/14 anonim válasza:
Szerintem rászorultsági alapon osztották, én is kaptam 2 gyerekkel, kevés fizetéssel egyedülállóként. És még sokan mások, akiknek hasonló volt az életkörülménye. Nem a fejeseknek osztogatták, ez tévedés. Lehet, hogy ők is kaptak valamilyen lakást, de ez volt a kevesebb.
2018. szept. 7. 07:40
Ahogy #6 irja. Budapest belsoteruleten majdnem, hogy minden lakas tanacsi volt.
2018. szept. 9. 07:35
Azt nem mondom, hogy káderek nem kaptak bérlakásokat, de az nem volt nagyon jelentős.
Abban az időben a lakások legtöbbje még bérlakás volt. A magántulajdon még nem terjedt el.
Én is igényeltem bérlakást. Arra emlékszem, hogy a jövedelmi viszonyokat megvizsgálták és megállapították, hogy a családban, egy főre jutó jövedelem 50 (ötven) forinttal meghaladja a jogosultsági szintet.
Így nem lett nekem bérlakásom.
2018. szept. 9. 07:55
9/14 A kérdező kommentje:
Miért osztogattak bérlakásokat? Mostanában nem osztogatnak ilyen nagy arányban.
Azert osztogattak, mert akkor majdnem minden allam kezeben volt. Ok adtak ki berbe a lakasokat. Azota csekely osszegert eladtak oket a haveroknak. Nincs annyi tanacsi lakas, embereknek venniuk kell vagy berelni. Persze, nem tanacsi ber vagy ar. ‘71-72-ben 62 forint volt a haviber egy egy szoba konyhaert Budapest kozepen. WC a folyoso vegen. Ket csalad osztozott rajta.
2018. szept. 10. 13:35
Kapcsolódó kérdések: