Lehet-e ilyen feltételekkel valahogy lakáshoz, kis házhoz jutni?
Több helyen érdeklődtünk már, de valahogy tök ellentmondásos információkat kapunk, és konkrétan még egyik bank se számolta ki nekünk a dolgokat mindenfélékre hivatkozva.
Fiatal házaspár vagyunk, megtakarításunk nincs, most albérletben élünk Budapesten. Buda környéki faluban/városban szeretnénk egy olyan max 10-12 milliós kis házacskát (az összegből kiindulva ez felújítandó lesz). Az egyik bankban azt mondták, lehet olyat csinálni, hogy a szüleim háza (egy vidéki kétszintes családi ház, olyan 10millió lehet az értéke) és az általunk vásárolt ház a jelzálog. De nekem gyanús, hogy akkor mindenki ezt csinálná, vagy van vmi kemény buktató.
A másik, amit egy barátnőmtől hallottam, hogy lehet olyat, hogy előre megkapod a fundementától azt az összeget, mint tőke, amit amúgy 4-10 évig fizetnél, és azt a hitel mellett törleszted, tehát van mondjuk 60 ezres hitel 30 évig, mellé még 10 évig fizeted a fundamentát is.
Ti tudtok ilyen opciókról? Nagyon köszönöm előre is a segítséget
Bocsi, de nálam mindig kiveri a biztosítékot az a tévhit, hogy a Fundamenta ad önerő nélkül hitelt pusztám azért, mert elkezded ott a megtakarítást. Erre nincs lehetőség.
Az a variáció viszont több pénzintézetnél is működik (a Fundamentánál és a bankokban is), hogy megfelelő értékű plusz ingatlan fedezettel vásárolj önerő nélkül lakást, ha a hitelképességed rendben van.
Ahogy a 3-as írta.
Egyszerre két házat elzálogosítani, én nem tenném. Lesz a tiétek meg a szüleidé, bármi van, mindkettő repül. Nem tudnék nyugodtan élni.
A Fundamentát ott kellene megkérdezni.
Igen!
Mindkét ingatlanra a teljes összeg kerül bejegyzésre. (ha valami gond van mindkét ingatlanra kerül vh.jog, illetve közjegyző előtti szerződés esetén ugye közvetlenül a bank értékesítheti, akár mindkettőt egyszerre)
Két ingatlan megfelelő fedezet a banknak.
A szüleid épelméjűsége természetesen megkérdőjelezhető, ha ilyesmibe belemennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!