Milyen vasút mellett lakni?
Néztem a hirdetéseket, és van egy ház, ami nagyon tetszik. Gyanús volt, hogy miért olcsó. Abban az utcában van, ahol megy a vasút. Láttam a képen a zajfogó falat.
Nem tudom, hogy hosszú távon mennyire lehet kibírhatatlan a zaj. Az út túloldalán van a sín, forgalmas útvonal.
Ha van zajfogó, ami egyben a ronda kilátást is eltakarja, akkor ha nem vagy kihegyezetten érzékeny a zajokra, akkor meg lehet 1 hét alatt szokni.
Mi voltunk a Balatonnál egy ilyen nyaralóban, ahol még zajfogó sem volt, először falra másztunk a 20 percenként járó vonatoktól. Sőt még a sorompó is csilingelt leeresztéskor, aztán 1 hét alatt megszoktuk.
De ezek mi vagyunk, nektek ismernetek kell a magatok érzékenységét.
Arra viszont számíts, hogyha a tiétek lesz, pont ezért nem lesz könnyű eladni és ez az árat mindig befolyásolni fogja.
Esetleg nem lehet megbeszélni - hiszen több tízmilliós kiadásról van szó - hogy a legérzékenyebb családtag 1-2 napig ott aludna valahol?
Én áprilisban költöztem új helyre, itt kb. 50 méterre vannak a sínek, de végig van betonfal. Meglepő módon a zajt nagyon hamar megszoktam, már szinte észre sem veszem, ellenben az kellemetlenebb, hogy a padlózat is remeg, ha jön a vonat, szomszéd azt mondta, hogy nála már van ahol reped a fal...
Ettől függetlenül maga a zaj még így is simán bírható és megszokható, a szomszéd kutyájának ugatása pl. százszor jobban idegesít.
Ezen felül erre más zaj nincs, mivel zsákutca, kertváros, úgyhogy autóforgalom sincs.
Eladásnál viszont tényleg akadály lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!