Vonat mellett 50 m-re lakni?
Én vonat közelében lakom (Keleti - Kelenföld vonal), engem nem zavar. Szinte csak akkor tűnik fel, hogy elment egy vonat, ha épp nyitva van az ablak és telefonálok/tévét nézek közben.
Természetesen az sem mindegy, hogy egy nagy forgalmú rendező pályaudvar vagy egy kis forgalmú vasútvonal mellett laksz.
Itt meg tudod nézni, hogy hány vonat áll meg:
Az ICket pedig ugyanezen a honlapon a Győr - Komárom vonatok lekérdezésével.
Mi a Szerencs - Sátoraljaújhely vonalon lakunk, óránkét 1 pár vonat jár, az ICket pár éve vették el, de most újból lesz, viszont nagy a vasúti teherforgalom (sokkal jobban hallani a tehervonatokat, mint a többit)
40 méterre lakunk a sínektől, védőfal nincs.
Igaz, én ide születtem (1 házzal arrébb), de akik ideköltöztek azok is megszokták a vonatok zaját. (sokkal rosszabb volt, amikor még szenes mozdonyok jártak)
Az átkelő is közel van hozzánk, egy kezemen meg tudom számolni, hányszor dudálnak a vonatok. (ég a piros lámpa, leengedik a sorompót és kész, nem kell dudálgatni)
Az sokkal rosszabb, amikor itt áll a tehervonat 1/2-3/4 órát, a mozdonya pont a mi házunknál.
Én vasutas vagyok, 5 naponta készenlétben a sínektől 30 méterre alszom. Mikor vonat jön, ugrál velem az ágy. Tévét nem lehet érteni tehervonatok áthaladásakor. Zajvédő fallal mondjuk jobb a helyzet, de nem jó, csak jobb.
Valamennyire persze meg lehet szokni, de én csak akkor költöznék ilyen helyre, ha ingyen adnák a lakást.
Én laktam egy nagyobb állomás mellett, rendeztek is, tehervonatok, személyvonatok stb. Őszintén szólva az első héten igen keveset aludtam, aztán megszoktam. Kb. észre sem vettem hogy vonatok mennek fel s alá.
Többen irigyelnek is ilyen miatt, baráti nyaraláskor, balaton déli partján is nagyon közel a vasút a megszokott nyaralóhoz, én alszok a legközelebbi szobában(aktuális "hálótárs" bánatára)észre sem veszem
hogy elment a vonat.
Egyik rokon is vasút mellett lakik, bár messzebb tőle, állítólag lehet náluk hallani valamilyen szinten(ők sem hallják), de ha pl. vendégségbe megyünk a szülőkkel, akkor olyan mintha nem is lennénk rokonok, ők hallják a vonatot, és meg a rokonokkal csak nézek hogy mit hallasz.
Egyszerűen fel sem fogja az agyam a hangot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!