Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ti melyik bankn! l javasolnáto...

Ti melyik bankn! l javasolnátok, hogy lakáscélú hitelt vegyek fel?

Figyelt kérdés

A lakas vételi ára 15.millio

Van kpban . 1 millionk.

Cafateriankon 2 millio.

Cegbeli támogatas 500.000

Az alaptőke tehát a 20% lakásárát eléri. Havi 300.ezer ftnál több bevételünk van. Szeretnénk közös bankszámlát is de csak annál a banknál ahol a hitelt vesszük fel. De tanácstalan vagyok sok helyen jo ajánlatokat kaptunk de elég gyanakvó vagyok mindenütt.

Tanácsokat szeretnék hallani mire figyeljünk a szerződésben stb.

A válaszokat előre is köszönöm.

2018. aug. 7. 14:11
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Ja elfelejtettem hogy a csokot is igénybeszeretnénk venni 2 gyerekre 60 nm2 es lakásra így összesen 10 millio ftra lenne szükségünk. A férjemmel közösen vennénk fel a hitelt ha nem jött át.
2018. aug. 7. 14:14
 2/12 anonim ***** válasza:
A hitelkalkulátorokat próbáltad? Nem a bankonkéntit, hanem a külsős összehasonlító oldalakat.
2018. aug. 7. 14:34
 3/12 anonim válasza:
egyiknél se
2018. aug. 7. 14:59
 4/12 anonim ***** válasza:
A havi 300.000 forintnál több az mennyit jelent pontosan? Nagyon nem mindegy, hogy havi 310.000 vagy havi 650.000.
2018. aug. 7. 17:04
 5/12 anonim ***** válasza:

Kérdező, és a lakásra az illetéket, a bebútorozást, a költözést, egy minimális felújítást is tudtok finanszírozni? Mert nekem így ez karcsúnak tűnik.

Mi van ha az értékbecslő 12 millára becsüli, és emiatt csak 9 millát kaptok?

Egyébként a legjobb amit tehettek, hogy egy független hiteltanácsadóhoz mentek. Ők a megkötött szerződések után kapnak %-ot a banktól, és általában nem részrehajlók. Ha érdekel Pesten tudok ajánlani egy megbízható irodát, mi is ott intéztük. Minden kérdésünkre válaszolt a tanácsadó, több konkstrukciót is adott és hátsón billentette a bankot amikor elhúzódott a bírálat. Ő tud abban is segíteni, mi az igazi tőke és mi nem.

2018. aug. 8. 09:42
 6/12 anonim ***** válasza:

kiszamolo.kalkulator.hu

Itt szépen meg tudod nézni.

15 milliós lakást akartok venni, úgy, hogy összesen 1 milliótok van, plusz 500.000 céges támogatás? Ez NEM 20%, tehát az önerős SINCS meg.

A szerződsében pedig arra figyelj, hogy mivel jogász nem vagy, nézze meg az ügyvéded.

2018. aug. 8. 09:57
 7/12 anonim ***** válasza:
60%

A szerződésben hogy mire figyeljetek, az irreleváns, mert úgyis a bank szabja meg, hogy mi lehet a szerződésben. Egyébként meg ha elmész egy ügyvédhez, akkor neki úgyis van ingatlan adás-vételi szerződés tervezete. Ha nincs meg bizonyos tartalmi elem, akkor visszadobják a hitelkérelmet. De ezt a szabályzatot úgyis a banki ügyintéző odaadja mielőtt ügyvédhez mentek, hogy minek kell kötelezően benne lenni. Ilyenek pl. X nap birtokba adási idő, jelzálogjog bejegyzés a bank részéről, az önerő hány %-a lehet készpénz maximálisan, stb.

Az önerőtök viszont nekem zavaros. Mi az, hogy "cafeteriankon 2 millio"? Szép kártya, vagy mi? Mert bocsi, de ez nem monopoly, a bankot nem érdekli az, hogy milyen a vagyoni helyzeted, legalábbis nem így és nem emiatt. Az önerő az az, amit Te készpénzben átadsz vagy átutalsz az eladónak, az nem egy "mutató", hogy mennyi pénzetek van ilyen-olyan formában. Azt effektíve bele kell tenni a lakásba, tehát 15 milliónál 3 milliót ki kell fizetned az eladónak. Nem tudom, hogy melyik eladó fogad el erzsébet kártyát, de ha ilyesmitekben van 2 millió, akkor az irreleváns a hitel szempontjából.

2018. aug. 8. 17:19
 8/12 A kérdező kommentje:

Lakascélú "lakásvásárlás" cafateria kártyán van 2 millio , es ennek már utánnajártunk hogy önerő akkor az 3,5 millio ! Nem 1. Nemtudom miert irtatok ezt. Már 3 éve albérletben lakunk saját butoraink vannak. Erre nem kell költeni továbbá cafateriankon lakásfelujításra további 1 millionk van. Tehát a lakáscélúnkon összesen 3 milka van , ebből 2 őt szánunk az alaptőkébe.

Pontos bevételt nemtudok írni. Aaz biztos hogy 450 ezer mindig megvan. De jobb hónapban 700 ezer ftot is eléri.

2018. aug. 8. 19:06
 9/12 anonim ***** válasza:

Kérdező, de kell.

1, Konyhabútor.

2, Fürdőszoba berendezése.

2018. aug. 8. 19:11
 10/12 A kérdező kommentje:

Azért nem vagyok analfabéta tudom , hogy nem az érdekli hogy még mennyi pénzem van plusszban. Az csak hitelképesség kérdése de az a legroszabb feltételeket nézve is azok vagyunk.

Az hogy cafaterian meg csak a szepikét meg a bözsikét ismeritek nem az én problémám. Ajándék utalvány otp szépkártya akkor meg még ha arról is írnék még kínaibb lenne?

2018. aug. 8. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!