Ti melyik bankn! l javasolnátok, hogy lakáscélú hitelt vegyek fel?
A lakas vételi ára 15.millio
Van kpban . 1 millionk.
Cafateriankon 2 millio.
Cegbeli támogatas 500.000
Az alaptőke tehát a 20% lakásárát eléri. Havi 300.ezer ftnál több bevételünk van. Szeretnénk közös bankszámlát is de csak annál a banknál ahol a hitelt vesszük fel. De tanácstalan vagyok sok helyen jo ajánlatokat kaptunk de elég gyanakvó vagyok mindenütt.
Tanácsokat szeretnék hallani mire figyeljünk a szerződésben stb.
A válaszokat előre is köszönöm.
Kérdező, és a lakásra az illetéket, a bebútorozást, a költözést, egy minimális felújítást is tudtok finanszírozni? Mert nekem így ez karcsúnak tűnik.
Mi van ha az értékbecslő 12 millára becsüli, és emiatt csak 9 millát kaptok?
Egyébként a legjobb amit tehettek, hogy egy független hiteltanácsadóhoz mentek. Ők a megkötött szerződések után kapnak %-ot a banktól, és általában nem részrehajlók. Ha érdekel Pesten tudok ajánlani egy megbízható irodát, mi is ott intéztük. Minden kérdésünkre válaszolt a tanácsadó, több konkstrukciót is adott és hátsón billentette a bankot amikor elhúzódott a bírálat. Ő tud abban is segíteni, mi az igazi tőke és mi nem.
kiszamolo.kalkulator.hu
Itt szépen meg tudod nézni.
15 milliós lakást akartok venni, úgy, hogy összesen 1 milliótok van, plusz 500.000 céges támogatás? Ez NEM 20%, tehát az önerős SINCS meg.
A szerződsében pedig arra figyelj, hogy mivel jogász nem vagy, nézze meg az ügyvéded.
A szerződésben hogy mire figyeljetek, az irreleváns, mert úgyis a bank szabja meg, hogy mi lehet a szerződésben. Egyébként meg ha elmész egy ügyvédhez, akkor neki úgyis van ingatlan adás-vételi szerződés tervezete. Ha nincs meg bizonyos tartalmi elem, akkor visszadobják a hitelkérelmet. De ezt a szabályzatot úgyis a banki ügyintéző odaadja mielőtt ügyvédhez mentek, hogy minek kell kötelezően benne lenni. Ilyenek pl. X nap birtokba adási idő, jelzálogjog bejegyzés a bank részéről, az önerő hány %-a lehet készpénz maximálisan, stb.
Az önerőtök viszont nekem zavaros. Mi az, hogy "cafeteriankon 2 millio"? Szép kártya, vagy mi? Mert bocsi, de ez nem monopoly, a bankot nem érdekli az, hogy milyen a vagyoni helyzeted, legalábbis nem így és nem emiatt. Az önerő az az, amit Te készpénzben átadsz vagy átutalsz az eladónak, az nem egy "mutató", hogy mennyi pénzetek van ilyen-olyan formában. Azt effektíve bele kell tenni a lakásba, tehát 15 milliónál 3 milliót ki kell fizetned az eladónak. Nem tudom, hogy melyik eladó fogad el erzsébet kártyát, de ha ilyesmitekben van 2 millió, akkor az irreleváns a hitel szempontjából.
Lakascélú "lakásvásárlás" cafateria kártyán van 2 millio , es ennek már utánnajártunk hogy önerő akkor az 3,5 millio ! Nem 1. Nemtudom miert irtatok ezt. Már 3 éve albérletben lakunk saját butoraink vannak. Erre nem kell költeni továbbá cafateriankon lakásfelujításra további 1 millionk van. Tehát a lakáscélúnkon összesen 3 milka van , ebből 2 őt szánunk az alaptőkébe.
Pontos bevételt nemtudok írni. Aaz biztos hogy 450 ezer mindig megvan. De jobb hónapban 700 ezer ftot is eléri.
Kérdező, de kell.
1, Konyhabútor.
2, Fürdőszoba berendezése.
Azért nem vagyok analfabéta tudom , hogy nem az érdekli hogy még mennyi pénzem van plusszban. Az csak hitelképesség kérdése de az a legroszabb feltételeket nézve is azok vagyunk.
Az hogy cafaterian meg csak a szepikét meg a bözsikét ismeritek nem az én problémám. Ajándék utalvány otp szépkártya akkor meg még ha arról is írnék még kínaibb lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!