Milyen tartalmú számlával lehet igazolni a lakástakarék lakáscélú felhasználását?
Konkrétan mire vagy kíváncsi?
Építő-,szerelőanyag,minden olyan gép,háztartási felszerelés,ami beépített.
Tehát a tusoló,a bojler igen,a mosógép,-ha beépíted,akkor sem. Érdekes volt,hogy a mosogatógépet,ha "rendes ajtaja" van,nem fogadták el,ha bútorlap szerelhető rá,akkor igen.
Ablakcsere,redőny rovarháló,csempe,laminált,wc,mosdó,mindenféle építőanyag,csempe,fugázó,stb.stb.
Két éve újítottam egy lakást(OTP-s)lakáskasszából
Köszönöm a válaszokat!
Nekem sem mondták az OTP-ben, hogy elég az összeg 80 %-a is. Még arra lennék kíváncsi, hogy mi történik akkor, ha nem fogadnak el beadott számlát? Lehet pótolni? A munkákat is be kell fejezni addig a határidőig, míg a számlákat leadjuk? Mi a tapasztalatotok az ellenőrzéssel kapcsolatban?
Én teljes lakásfelújítást csináltam. Két lakáskasszám volt,az egyik még régi,8 éves,szabadfelhasználású volt.
A másik 1.1 milla volt,már nem emlékszem pontosan,870k körül volt számlám.
A többinek van valmi konkrét neve,úgy emlékszem,"saját kivitelezés" címén nem kell mindenről számla.
Ílyenkor kiküldenek egy ingatlanbecsüst(sajátjuk)és ő megnézi,hogy valósak-e az állítások.
Nálam úgy cakk~pakk 2,2 milla lett a lakásra költve,kérdés nem volt,hogy a bő 200ezer,amiről nem volt számla "belefér" a saját kivitelezésbe,annyi volt a látható saját munkám(és a számla nélküli mestereké).
Semmi közük hozzá,hogy kész vagy-e,vagy sem...lényeg,hogy látható legyen a számlával igazolt munka,anyag,stb.
A legfontosabbat elfelejtettem!!!
A becsüsnek díja van...nálam 20k volt.
Mérlegelni kell,hogy hajlandó vagy-e kifizetni...vagy a mesterek "okosba" dolgoznak nálad,vagy számlásan...ami ugye +27%
Tehát ha egy meló símán 100ezer,-az ugye számlával 127e...
És azt mondod,te csináltad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!